Daling tot driejarig dieptepunt van 40% voor Bitcoin-marktdominantie

De dominantie van altcoin is naar het hoogste niveau gestegen in ongeveer drie jaar. Terwijl Bitcoin, als reactie op het Twitter-account van Elon Musk, daalt. Volgens CoinMarketCap vertegenwoordigt Bitcoin (BTC) 40,3% van de gecombineerde kapitalisatie van crypto-activa, het laagste sinds juni 2018, op het moment van dit schrijven. In januari 2018 bereikte Bitcoin een dieptepunt in marktdominantie van 33%.

Toen koelde het af van zijn vorige piek, terwijl de altcoins net hun eigen piek bereikten. Het was maandag niet ver verwijderd van zijn op een na laagste niveau van 36% van drie jaar geleden in mei 2018. Na vorige week een all-time high van bijna $ 1,5 biljoen te hebben bereikt, stond de gecombineerde kapitalisatie van altcoins maandag op $ 1,25 biljoen.

De laatste tijd heeft Ether (ETH) zijn dominantie zien toenemen. De kapitalisatie van Ether is omhoog gekropen naar ruwweg de helft van die van Bitcoin. En het vertegenwoordigt nu een cryptomarktdominantie van meer dan 19%. Ook vertegenwoordigt Ether 32% van de gecombineerde altcoin market cap. Met 4% is Binance Coin (BNB) goed voor de derde plaats van de totale cryptokapitalisatie.

Cardano (ADA) is vierde met 3,3% en daarna Dogecoin (DOGE) met 3%. Terwijl Cardano een dominantie van 5,5% heeft en Dogecoin 5%, heeft Binance Coin daarentegen een dominantie van 6,7% over de altcoins-markten. Het verlies van de dominantie van Bitcoin is mogelijk nog versterkt door Elon Musk. In een tweet op maandag heeft hij laten doorschemeren dat Tesla zijn BTC-aandelen mogelijk van de hand zal doen, wat een crash van 15% in 18 uur veroorzaakte.

Ether stond maandag 24% onder het hoogste punt van woensdag op $ 4.350, hebben verschillende altcoins zwakkere pullbacks gezien. Terwijl Bitcoin nu 35% onder het hoogste punt van 14 april staat. Ondanks de bearish meta-trend zijn sommige markten aan het opveren, met Cardano die zondag steeg naar de all-time highs van $ 2,45.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.