De Bitcoin-mining investering van $ 200 miljoen van Celsius zal zijn gebruikers opbrengsten opleveren

De CEO van de gecentraliseerde cryptogeldmarkt Celsius, Alex Mashinsky, heeft onthuld dat een deel van de winst van de recente $ 200 miljoen investering van het bedrijf in Bitcoin-mining infrastructuur zal worden teruggegeven aan deposanten. De mining uitbreiding van het bedrijf heeft een vijfde stroom van opbrengstgeneratie voor zijn crypto-deposanten toegevoegd, verklaarde Mashinsky in een gesprek met Cointelegraph.

Los van het uitlenen van fondsen aan institutionele beleggers, gebruikmakend van DeFi-protocollen, Retail leningen en marketmaking op gecentraliseerde beurzen. Celsius kondigde begin juni aan dat het meer dan $ 200 miljoen had geïnvesteerd in de Noord-Amerikaanse Bitcoin-mijninfrastructuur en posities in Core Scientific, Rhodium Enterprises en Luxor Technologies.

Mashinsky zei dat een groot deel van hun gemeenschap Bitcoin bezit en ze willen in Bitcoin worden betaald. Hij voegde eraan toe dat er dus niets beters is dan een fabriek te bouwen die Bitcoin maakt. Met het creëren van een crypto mining business, garanderen ze dat ze hun gemeenschap kunnen betalen wat ze hen verschuldigd zijn, namelijk rente in Bitcoin, volgens Mashinsky.

De seriële ondernemer richtte Celsius in 2017 op waarbij het platform rendement biedt op deposito’s voor meer dan 40 digitale activa, waaronder Bitcoin, Ethereum en stablecoins. Terwijl Mashinsky opmerkt dat de Bitcoin-opbrengsten krimpen te midden van de groei van DeFi, met tal van protocollen die interesse bieden in de vorm van BTC op Bitcoin-deposito’s, heeft de mijnuitbreiding van Celsius plaatsgevonden.

Beheerskosten worden gebruikers niet in rekening gebracht door Celsius. In plaats daarvan neemt Celsius 20% of meer van de gegenereerde winst. Celsius is niet het enige bedrijf die wil investeren in de cryptomining sector in Noord-Amerika. Het continent zal een toestroom van miners zien die ontwricht zijn door het recente harde optreden van China tegen de sector, verwachten analisten.

De regelgevende maatregelen van China vormen geen verrassing voor Mashinsky. En hij karakteriseert de inperking als een stap om de concurrentie uit te schakelen en de opkomende digitale valuta van de Centrale Bank (CBDC) te beschermen. De uittocht van Chinese miners zal gunstig zijn voor de decentralisatie van het Bitcoin-netwerk wordt uiteindelijk beweerd door de CEO van Celsius.

Mashinsky stelt dat Bitcoin zeker nog meer gedecentraliseerd wordt, doordat veel van de miners uit China te verhuizen. Voor Bitcoin is het dus een goede zaak, maar niet per se een goede zaak voor de burgers van China, volgens Mashinsky. Voor de rest van het jaar heeft de CEO optimistische verwachtingen voor de prijs van Bitcoin. En hij beweert dat de prijs een hoogte zal bereiken van ergens tussen $ 140.000 en $ 160.000.

Hij gelooft echter dat vóór 2022 de markten een hoogtepunt zullen bereiken. Bovendien beweert hij dat Bitcoin 2021 onder $ 100.000 zal afsluiten, nadat verkopers ingrijpen om winst te maken in de prijsklasse van zes cijfers.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.