De DeFi-gasvergoedingen gaan door het dak, tegelijkertijd boekt Ethereum nieuwe hoogtepunten

Veel gedecentraliseerde financieringsprotocollen onbruikbaar worden voor informele investeerders, doordat Ethereum-gasvergoedingen opnieuw stijgen naar recordhoogtes. De gemiddelde transactiekosten voor Ethereum liggen nu op een record van $ 17,67, na een stijging van ongeveer 20% in de afgelopen 24 uur. Er zijn rapportagekosten verbonden aan het gebruik van protocollen, waarvoor complexe transacties nu hoger zijn dan $ 1.000.

Dit is het geval bij veel DeFi-projecten die de uitvoering van complexe slimme contracten vereisen. Om een bod op Rarible te accepteren, meldde Twitter-gebruiker “Olive Allen” te midden van de chaos, geschatte gasvergoedingen van bijna $ 5.000. Een enkele grote transactie op Synthetix werd geschat op meer dan $ 1.100, maar het protocol ondergaat een upgrade die de schattingen zou kunnen beïnvloeden

Dit waren de cijfers toen CoinTelegraph eerder vandaag controleerde. Echter, zelfs eenvoudige swaps met behulp van gedecentraliseerde uitwisselingen Uniswap en SushiSwap kosten $ 40 tot $ 75. ConsensusRough-podcast-co-host ‘Checkmate’ waarschuwde DeFi-gebruikers, in reactie op de hoge vergoedingen, om rekening te houden met de kosten die gemoeid zijn met het uitvoeren van slimme contracten voordat ze investeren.

Van een gebruiker die beweert te laten zien dat de geschatte gaskosten hoger zijn dan de prijs van Ether, deelde hij de schermafbeelding. Dit komt in grote lijnen overeen met vergelijkbare rapporten, hoewel het vervalst zou kunnen zijn. Met een gemiddelde kostenvergoeding van Bitcoin die momenteel ook hoger is dan $ 14, is Ethereum niet de enige die last heeft van congestie.

Handelaren lijken fel optimistisch met Ether die een nieuwe all-time van $ 1.700 bereikt om ongeveer 2 uur UTC, ondanks de torenhoge kosten die gepaard gaan met het gebruik van de Bitcoin- en Ethereum-netwerken. Ether heeft ongeveer 14% winst geboekt, vanaf het doorbreken van nieuwe prijshoogtes op 2 februari. Na een winst van 6% in de afgelopen 24 uur is Bitcoin ook aan het herstellen en test $ 38.000.

Het nut van schaaloplossingen op de tweede laag, voor de revisie van Ethereum naar Eth2, wordt benadrukt door de recordkosten van Ether. Nu is Synthentix bezig met een gefaseerde migratie naar optimistische roll-ups om de gasprijzen te verlagen. Tegelijkertijd onderzoeken andere platforms concurrerende laag-twee-oplossingen, zoals xDai, of schaalbare laag-één-netwerken zoals Polkadot.

Chandler Song, Ankr Network CEO en medeoprichter, beschreef onlangs de crypto bull run als het blootleggen van veel kwetsbaarheden van het Ethereum-netwerk. En dat hierop de meeste DeFi-projecten zijn gebouwd. Om een verlaging van de gaskosten op het Ethereum-mainnet te zien, hoeven DeFi-gebruikers echter niet te wachten tot Eth2. Op het EIP-1559-testnet merkte ontwikkelaar Tim Beiko hierbij, vorige maand opvallende vooruitgang op.

Vitalik Buterin en Eric Conner stelden EIP-1559 in 2019 voor, waarin de introductie van een verbrandingsmechanisme werd aanbevolen om de volatiliteit van de vergoedingen te verminderen. EIP-1559 stuit op aanzienlijke weerstand van de miners gemeenschap van Ethereum. Door het voorstel om de inkomsten van miners te verlagen tot kleine fooien die ook met een verbrande basisvergoeding worden gestuurd.

Onlangs speculeerde Grayscale dat EIP-1559 een positieve terugkoppeling loop zou kunnen creëren voor de prijs van Ethereum. Dit zou het geval zijn als de kosten hoger zouden zijn dan de snelheid waarmee het nieuwe aanbod wordt gecreëerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.