De digitale asset branch van SBI en SIX Exchange plannen gezamenlijke crypto-onderneming

SIX Swiss Exchange, de belangrijkste effectenbeurs van Zwitserland, en SBI Holdings, de Japanse financiële gigant, hebben een joint venture met cryptocurrency aangekondigd. De aan digitale activa gerelateerde dochterondernemingen van de bedrijven hebben op het Singapore Fintech Festival op 8 december aangekondigd dat ze een nieuw platform in Singapore lanceren. De dochterondernemingen zijn SIX Digital Exchange en SBI Digital Asset Holdings.

De samenwerking richt zich op gereguleerde institutionele klanten en implementeert technologieën en marktexpertise van zowel SBI als SIX. Het platform zal een breed scala aan diensten omvatten, zoals uitgifte, notering, handel, CSD-infrastructuur en bewaring van digitale activa en cryptocurrencies, evenals gereguleerde digitale activa.

Tegen 2022 zal het platform naar verwachting worden gelanceerd, onder voorbehoud van goedkeuring door de Monetary Authority of Singapore. Dit is de belangrijkste financiële toezichthouder van de stadstaat en defacto Centrale Bank. De CEO van SBI Group en voorzitter van SBI Digital Asset Holdings, Yoshitaka Kitao, gaf aan dat de nieuwe onderneming naar verwachting een sterke institutionele overloop tussen Europa en Azië zal creëren.

Kitao zei verder dat dit een belangrijke stap is bij het bouwen van de noodzakelijke wereldwijde infrastructuur voor een brede institutionele acceptatie van digitale activa. Voorzitter van SIX Digital Exchange, Thomas Zeeb, verklaarde dat SBI Group een natuurlijke partner is voor SIX. Dit omdat zij een sterke positie bezitten in Azië en door hun grote inzet voor groeiende institutionele digitale activamarkten.

Wereldwijd zijn zowel SIX als SBI actief betrokken geweest bij digitale activamarkten. Met zijn toegewijde dochteronderneming SBI VC Trade, runt SBI zijn eigen cryptobedrijf. SBI’s deviezen- en derivatenarm, SBI Liquidity Market, verwierf in oktober 2020 ook TaoTao. Een crypto-exchange waarin Yahoo Japan’s YJFX ooit een aandeel van 40% had.

Daarnaast is SBI een belangrijke partner van Ripple en implementeert financiële producten op basis van XRP. Dit is een van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. SIX Swiss Exchange, eigendom van SIX Group, is een van ’s werelds grootste effectenbeurzen. Het bedrijf staat bekend om meerdere aanbiedingen van belangrijke crypto-beurs verhandelde producten zoals Bitcoin Capital Active ETP.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo