De eerste dag van Coinbase vergelijken met andere grote openbare vermeldingen, een COIN-samenvatting

Woensdag ging Coinbase, de Amerikaanse crypto-uitwisselingsgigant, naar de beurs met een directe notering op Nasdaq. Op de eerste dag werden de prestaties van het bedrijf over het algemeen als positief beschouwd. Coinbase werd hierbij de meest waardevolle beurs in de Verenigde Staten, vóór belangrijke oude spelers zoals de Chicago Mercantile Exchange.

Marktcommentatoren zagen de eerste handelsdag van Coinbase als een keerpunt voor de crypto-ruimte. Echter, hoe verhouden de prestaties zich tot die van andere grote bedrijven die het afgelopen decennium naar de beurs zijn gegaan? Onder de ticker “COIN” werden de aandelen van Coinbase verhandeld en opende op $ 38. Dit was zoals verwacht, opvallend hoger dan de referentieprijs van $ 250 vóór de notering.

Voordat het op een rotsachtige en vluchtige eerste dag zakte naar $ 310,44, bereikte COIN een hoogste prijs van $ 429,54. Op de eerste handelsdag sloten Coinbase-aandelen voor $ 328,28. Coinbase zit nu in termen van waardering op $ 85,8 miljard aan verwaterde marktkapitalisatie. Dit cijfer geeft het bedrijf een voorsprong van meer dan $ 10 miljard op de CME, de tweede meest waardevolle beurs in Amerika.

Net als de notering van Facebook bijna tien jaar geleden, was de notering van Coinbase op de Nasdaq misschien wel een grote overwinning voor de beurs. De sociale mediagigant ging in mei 2012 naar de beurs via een beursintroductie op Nasdaq. Facebook zag op de eerste handelsdag volatiele aandelenkoersen, net als Coinbase. Toen de notering samenviel met een neerwaartse daling op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Al snel maakte een stijging van 18% in de aandelenkoers van Facebook op basis van eerste enthousiasme, plaats voor een enorme daling. FB handelde slechts $ 0,23 boven de IPO-prijs, bij de afsluiting op de eerste dag. Airbnb, een andere grote Nasdaq-notering, kende een vliegende start op zijn eerste handelsdag in december 2020. Terwijl Facebook niet steeg.

Bij het sluiten op de eerste dag, zag de vakantieverhuurgigant zijn aandelenkoers met meer dan 110% stijgen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.