De Filipijnse centrale bank omarmt digitale tokens

De Filipijnse centrale bank ziet digitale tokens als een middel om het gebruik van fiat geld te verminderen en de levering van financiële diensten in het land te verbeteren, ook al bestudeert het land nog steeds zijn eigen digitale valuta.

In een gesprek met Bloomberg, de Filipijnse centrale bank Bangko Sentral ng Pilipinas, of BSP, zei gouverneur Benjamin Diokno dat digitale tokens “het bereik vergroten en de kosten van financiële diensten verlagen” en het gebruik van fiat geld verminderen.

Diokno zei dat digitale tokens de manier verbeteren waarop de centrale bank financiële diensten aan burgers levert.

De Filippijnen is een van de landen die de lancering van zijn eigen digitale valuta bestuderen. De BSP heeft gezegd dat zijn studie zal kijken naar de haalbaarheid en mogelijke beleidsimplicaties van een digitale valuta van de centrale bank, of CBDC. Het land had al een blockchain-aangedreven platform gelanceerd om door de overheid uitgegeven obligaties te verdelen.

Cointelegraph eerder gerapporteerde CBDC’s stellen centrale banken in staat hun afhankelijkheid van verrekenkantoren te verminderen en kosten te besparen, en stellen hen in staat monetair beleid te voeren. CBDC’s kunnen ook digitaal onder de burger worden verspreid.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce