Search
Close this search box.

De grote BTC-ontgrendeling van Grayscale wordt afgeteld, terwijl dit de 5 punten zijn om deze week in Bitcoin te bekijken

De cruciale ondersteuning is terug, maar bulls hebben hun doorbraak nog niet en zo begint Bitcoin (BTC) een nieuwe week op bekend terrein. Is het mogelijk dat daar binnenkort verandering in komt? BTC/USD heeft vastgehouden aan de handelscorridor waarin het zich bevond vóór de korte volatiliteit van vorige week, na het terugwinnen van $ 33.000 op vrijdag. Door plotselinge shortposities die zich opstapelden op de beurs Bitfinex, betekende het een dip naar $ 32.000.

Echter, de impact was slechts tijdelijk en het weekend zag een hoogtepunt van $ 34.600 op Bitstamp. Met het oog op wat Bitcoin vervolgens zou kunnen doen, presenteert CoinTelegraph vijf factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Nu USD klassieke weerstand bereikt, floreren aandelen

Er lijkt weinig wrijving te zijn die problemen zou kunnen veroorzaken voor cryptocurrency-winsten, met aandelen die zoals gewoonlijk stijgen. De stemming in aandelen blijft deze week stevig opgewekt, terwijl analisten steeds vaker waarschuwen voor een terugval in de toekomst. Simon Ballard, hoofdeconoom bij First Abu Dhabi Bank, vertelde aan Bloomberg dat er een zelfgenoegzaamheid lijkt te zijn.

Ballard gaf aan dat Goldilocks niet alleen springlevend is, maar dat het met de dag sterker wordt. Hij gaf verder aan dat in de toekomst, hoe langer de tarieven blijven waar ze zijn, hoe meer we naar afbouw kijken en helaas moet worden erkend dat de reactie ernstiger en acuter kan zijn. Echter, de Amerikaanse dollar zou meer aanwijzingen kunnen geven.

De valuta-index van de Amerikaanse dollar (DXY), meet de sterkte van de USD vergeleken met een mandje van 20 valuta’s van handelspartners. De DXY bekeken laat zien dat er weer een bekende weerstand in het spel is. Een analist voerde eind vorige week aan dat DXY moest stijgen van de huidige 92,2 naar ongeveer 94 om een grote weerstand te zien optreden, wat Bitcoin zou stimuleren.

Echter, DXY is op maandag nog steeds aan het herstellen van de verliezen die het aan het einde van de week heeft opgelopen. En DXY strijdt ook tegen een zone die in het verleden de index onder controle heeft gehouden. BTC baant steeds meer zijn eigen weg binnen de macro-omgeving. Daarom is de inverse correlatie van Bitcoin met DXY onlangs ook onder de loep genomen.

Alle goede dingen doet de Bitcoin-prijs

Traders zijn optimistisch over het vooruitzicht van $ 33.000 die terugkeert en standhoudt na een korte bearish episode vorige week, terwijl zij de spotmarkt aanschouwen. Rekt Capital, handelaar en analist, legde zondag uit dat BTC/USD zich weer aan de onderkant van een vastgesteld bereik bevindt, na het “herbevestigen” van het niveau. In een volgende update naast een grafiek die het huidige situatie laat zien, zei hij dat BTC terugbreekt boven de oranje trendlijn.

Hij gaf ook aan dat $BTC alle juiste dingen doet om deze trendlijn terug te winnen als ondersteuning. De trendlijn als ondersteuning herwinnen zal een grote vooruitgang zijn in de richting van een uitdaging voor een doorbraak uit deze blauwe wigstructuur, volgens Rekt Capital. De trend heeft zich maandag voortgezet, waarbij Bitcoin op het moment van schrijven rond de $ 34.350 handelde.

Volgens collega-handelaar Scott Melker probeert Bitcoin een 8e week op rij boven 34k te stijgen en af te sluiten met een lange lont naar beneden. Volgens Melker is er daarom nog steeds veel vraag. Er waren doelen van maximaal $ 39.000 voor Bitcoin vorige week. Als de bulls erin zouden slagen om de weerstand van $ 35.500 aan te vallen en door te gaan, iets dat in het geval niet gebeurde.

Fundamentals ondersteunen hun comeback

Bitcoin heeft in het geheim gewerkt aan een belangrijkere ommekeer, als de prijsactie van vorige week teleurstelde. Op maandag laten gegevens van monitoringbronnen zien dat zowel de netwerkproblemen als de hash-snelheid stabiliseren. En daarom zou het ergste van de recente cryptomining turbulentie definitief voorbij kunnen zijn. De moeilijkheidsgraad was eerder op weg om zelfs de laatste prestatie te verbeteren en nog eens 28% of meer te verliezen, na de recorddaling eerder in juli.

Echter, er is in de tussenliggende periode een herstel ingezet. Als de prijsactie in de buurt van het huidige niveau blijft, zou de volgende moeilijkheidsaanpassing nu slechts een daling van 10% moeten zien. Klaus Lovgreen, angel-investeerder, vatte de dag samen als blokken die in een snelle fase binnenkomen. Hij geeft aan dat de aanpassing van de volgende moeilijkheidsgraad nu geschat wordt op ongeveer 7,5%.

Het lijkt hem dat de hash-snelheid op dit moment vrij snel terugkomt, volgens Lovgreen. De kracht van het Bitcoin-netwerk wordt getoond door de veranderingen om zichzelf in evenwicht te brengen zonder enige externe hulp. De moeilijkheidsgraad past zich aan om rekening te houden met een gegeven eventualiteit, ongeacht de omstandigheden. Slechts bescheiden boven het recente dieptepunt van 83 exahashes per seconde (EH/s), blijft de geschatte hash-snelheid.

Ehter, zelfs hier zijn stabiliteit en een langzame terugkeer naar de norm zichtbaar. Verwacht wordt dat beide statistieken nieuwe winsten zullen boeken naarmate de mijnkracht terugkeert naar Bitcoin na de verhuizing uit China, zoals Cointelegraph meldde. Het is daarentegen een gok binnen welk tijdsbestek dit gebeurt.

40.000 BTC ontgrendelt door Grayscale

De meervoudige ontgrendeling van BTC bij institutionele gigant Grayscale, is een evenement dat deze maand op de radar van elke Bitcoin-marktdeelnemer staat. Het Grayscale Bitcoin Fund (GBTC) zal de komende weken meer dan 40.000 BTC vrijgeven, waarvoor een blokkeringsperiode van zes maanden geldt. Naar uitleg van Cointelegraph. De meningen lopen uiteen over de marktimpact.

Voor sommigen is de bezorgdheid dat de verkoopdruk zal toenemen om daarna praktisch nul te worden nadat de ontsluitingen voorbij zijn. Anderen weer beweren dat de spotmarkten grotendeels onaangetast zullen blijven. Met een ontgrendeling van die dag met een waarde van iets meer dan 16.000 BTC maakt zondag 18 juli van bijzonder belang.

Statisticus Willy Woo merkte vorige week op dat wanneer GBTC-aandelen worden ontgrendeld en verkocht, de GBTC Premium daalt. De aandelenkoers daalt vergeleken met de BTC in de trust, zei Woo. Hij zei verder dat beleggers nu meer prikkels hebben om GBTC-aandelen te kopen dan voor BTC. Een deel van de koopdruk op de BTC-spotmarkten wordt afgeleid en dit is bearish, volgens de statisticus.

Lanceringszone genaderd door Bullish prijsstatistiek

Bitcoin-marktanalyse heeft het antwoord, als je behoefte hebt aan betrouwbare “hopium” voor de komende week. De aandacht ging maandag naar een handige indicator van de on-chain dataservice CryptoQuant. Deze heeft historisch gezien elke grote BTC-prijsstijging in de afgelopen twee jaar opgevangen. Taker Buy Sell Volume/Ratio is de naam van de indicator en houdt uitwisselingsgegevens bij om te produceren als een gids voor wanneer te hodlen.

En ook wanneer het een goede gelegenheid is om winst te nemen tijdens een lokale marktcyclus. De Ratio lijkt op dit moment een nieuwe BTC/USD-stijging te voorspellen, wat leidt tot een klassiek ’take profit’-punt. Als de geschiedenis zich herhaalt, heeft analist Cole Garner zelfs benadrukt wat te verwachten. Echter, de triggerfase waarbij de Ratio het bovenste groene kanaal raakt, is nog niet gebeurd, merkte hij op. Toch zei Garner dat er een koopsignaal binnenkomt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.