De handel in Dogecoin heeft gezorgd voor 62% van Q2 crypto-inkomsten van Robinhood

Robinhood, de populaire app voor detailhandel, heeft onthuld dat cryptohandel enorm in populariteit is gestegen op het platform. Nu vormt het 41% van zijn omzet. Het bedrijf genereerde $ 233 miljoen uit crypto-handelsdiensten voor het kwartaal, volgens de financiële resultaten van het tweede kwartaal die op 18 augustus werden gepubliceerd. Dit is een stijging van $ 5 miljoen in heel 2020.

Tijdens het tweede kwartaal van 2021 verhandelde meer dan 60% van de gefinancierde Robinhood-accounts digitale activa. Maar liefst 62% van Robinhood’s crypto-inkomsten was afkomstig van Dogecoin-transacties, toen begin 2021 getuige was van de speculatieve handelswaanzin van dog-token. Sinds het een beursgenoteerd bedrijf werd, is het winstrapport het eerste dat Robinhood heeft vrijgegeven.

Medeoprichter en CEO van Robinhood, Vlad Teev, verklaarde dat ze worden aangemoedigd door het aantal mensen dat via Robinhood voor het eerst toegang heeft tot het financiële systeem. Voor het hele kwartaal bedroeg de omzet $ 565 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met de $ 244 miljoen in het tweede kwartaal van 2020. Binnen een jaar tijd zijn maandelijks actieve gebruikers meer dan verdubbeld van 10,2 miljoen naar 21,3 miljoen.

In dezelfde periode zijn gefinancierde accounts tegelijkertijd met 130% stegen. Binnen een jaar verdrievoudigde ook de waarde van activa die door Robinhood worden bewaard, tot $ 102 miljard. Robinhood rapporteerde een algemeen verlies van $ 464 miljoen voor het tweede kwartaal, ondanks de stijgende crypto-inkomsten. Echter, de verliezen worden toegeschreven aan boekhoudkundige aanpassingen over de schommelende warrants en notes die door de vennootschap worden vastgehouden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.