De institutionele vraag is niet genoeg om BTC boven de $ 30.000 te houden, volgens Guggenheim

Scott Minerd van Guggenheim is met een ander somber prijsvooruitzicht voor Bitcoin naar buiten gekomen. Hierin staat dat er niet genoeg institutionele vraag is om het activum boven $ 30.000 te houden. De institutionele beleggersbasis is niet groot genoeg om de huidige prijzen te ondersteunen, vertelde de chief investment officer van de financiële dienstverlener aan Bloomberg Television.

Hij gaf aan dat op dit moment de realiteit van de institutionele vraag, die een prijs van 35.000 dollar of zelfs 30.000 dollar zou ondersteunen, er gewoon niet is. Hij is van mening dat de beleggersbasis momenteel niet groot en diep genoeg is om dit soort waardering te ondersteunen. Bitcoin is op de lange termijn nog steeds een levensvatbare activaklasse, voegde Minerd eraan toe.

Bitcoin heeft 27% gecorrigeerd tot de huidige prijzen rond $ 30.600, vanaf het hoogste punt ooit van $ 42.000 op 8 januari. De neerwaartse trend wordt sterker, suggereren drie prominente lagere hoogtepunten op de grafiek. Deze neerwaartse druk heeft nog veel verder te gaan, is de mening van de Guggenheim-directeur. Hij voegt eraan toe dat het niet ongebruikelijk is om dergelijke knelpunten te zien.

Hij gaf aan dat nu er al deze kleine investeerders op de markt zijn en ze dit soort momentumhandel zien, zij de mogelijkheid zien om geld te verdienen. En precies dit soort vluchtigheid zou je verwachten als je een markt stijging begint te naderen, vervolgde Minerd. Hij vertelde aan CNBC, op 20 januari dat hij verwacht dat de prijzen volledig zullen terugkeren naar $ 20.000.

Dit zou een correctie van meer dan 50% met zich meebrengen, als dit scenario zich afspeelt. En het is in voorgaande marktcycli verschillende keren gebeurd. In maart 2020 was het de laatste keer dat BTC met meer dan de helft daalde. Toen daalde het in slechts drie weken van iets meer dan $ 10.000 naar minder dan $ 5.000. Over de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin, heeft Guggenheim zijn standpunt echter niet gewijzigd.

Hierbij verklaarde Minerd in december dat het fundamentele werk van het bedrijf heeft aangetoond dat Bitcoin ongeveer $ 400.000 waard zou kunnen zijn. Het aanstaande verstrijken van $ 4 miljard aan BTC-opties kunnen de bulls begunstigen, volgens analisten. Nu Bitcoin dit psychologische ondersteuningsniveau nadert op $ 30.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.