De Japanse bank Sumitomo Mitsui lanceert het eerste ‘a-1’-geclassificeerde beveiligingstoken van het land

Op 29 maart heeft de Sumitomo Mitsui Trust Bank of SMTB, in Japan gevestigd, haar eerste asset-backed securities token gelanceerd samen met Securitize. Het financieel instrument is het eerste beveiligingstoken dat voldoet aan de Financial Instruments and Exchange Act (FIEA) dat op de Japanse markt wordt gelanceerd. Het token heeft van het Japanse ratingbureau Rating and Investment Information, Inc een “a-1 rating” ontvangen.

Deze rating wijst erop dat het product zeer waarschijnlijk aan zijn korte termijn verplichtingen zal voldoen. Door op papier gebaseerde certificaten van begunstigden die het eigendom van investeerders vertegenwoordigen, toe te wijzen aan een onderliggend actief, is het token gemaakt. Ook heeft SMTB een trustmaatschappij opgericht om de onderliggende effecten van de beleggingen te beheren.

Met behulp van het security tokenization platform van Securitize heeft SMTB het product uitgegeven. In 2017 werd Securitize opgericht in de Verenigde Staten. Daarna werd een Japanse divisie opgericht die investeringen verzekerde van enkele van de toonaangevende bedrijven in het land, waaronder Sony, SBI en Softank. Securitize werkte in maart 2020 samen met het in Tokio gevestigde LIFULL om een tokenized vastgoed investeringsplatform te creëren.

Hirohito Niji van SMBT uitte zijn trots dat de bank digitale effecten omarmt, in een aankondiging gedeeld met Cointelegraph. Niji verklaarde dat zij toegewijd zijn om proactief innovatieve oplossingen te ontwikkelen en te leveren aan hun klanten met hun veranderende behoeften. Dit doen ze door de allernieuwste digitale technologieën te combineren met onze conventionele trustbank-expertise, volgens Niji.

Behalve lokale telecomreuzen NTT en Softbank, is ook SMBT, lid van de Japan Security Token Association. In oktober 2016 begon het bedrijf voor het eerst met het verkennen van blockchain. Toen gingen ze samen met IBM kijken naar het gebruik van DLT om de efficiëntie van zijn activabeheer, onroerend goed en bankactiviteiten te verbeteren.

Aanbiedingen van Security token offerings of STO’s, zijn onlangs algemeen geaccepteerd in Japan. Hierbij erkende de Financial Services Agency van het land in mei vorig jaar de Japanse STO-associatie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.