De marktkapitalisatie van cryptovaluta bereikt $ 2 biljoen – Nu evenveel waard als Apple

De gecombineerde marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bereikt voor het eerst $ 2 biljoen.

De marktkapitalisatie van alle bestaande cryptocurrencies overtrof op 5 april $ 2 biljoen, volgens gegevens van Goingecko, geleid door de indrukwekkende groei van Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en andere altcoins in 2021. De cryptovalutamarkt als geheel is ongeveer even waardevol geworden als Apple, het op een na grootste bedrijf ter wereld na de oliegigant van Saudi-Arabië, Aramco. De mijlpaal komt ook minder dan drie maanden nadat de cryptocurrency-markt op 7 januari voor het eerst $ 1 biljoen overschreed, toen de prijs van Bitcoin ongeveer $ 33.000 bedroeg.

Zal de Ethereum- en Altcoin-bullmarkt doorgaan?

In de afgelopen maanden hebben verschillende grote katalysatoren zowel Bitcoin als Ether aangewakkerd om sterk te stijgen naar nieuwe recordhoogtes. Financiële instellingen zoals PayPal en Visa beginnen cryptocurrencies actief te ondersteunen, waarbij Bitcoin de opwaartse trend van de cryptocurrency-markt leidt. In 2021 heeft Bitcoin te maken gehad met verschillende korte termijn correcties, maar het is nu bijna een maand constant boven de $ 50.000 gebleven, met een lage volatiliteit in vergelijking met altcoins, waardoor zowel ETH als de altcoin-markt geen ernstige terugval zagen.

De volatiliteit van Bitcoin is zelfs gedaald tot het laagste niveau sinds november 2020, aangezien de BTC-prijs de afgelopen dagen tussen $ 55.000 en $ 60.000 is gestegen. In dezelfde periode steeg de prijs van ETH en brak uit tegen Bitcoin en bereikte een nieuw record boven de $ 2.000. Een pseudonieme handelaar die bekend staat als “Rekt Capital” schreef de sterke prestatie van ETH toe aan de consolidatie van Bitcoin onder de $ 60.000. Hij schreef:

” BTC consolideert zich nog maar net binnen dit bereik. Het is deze consolidatie die $ ETH heeft geholpen door te breken naar nieuwe All Time Highs. +ETH is aantoonbaar marktleider, terwijl $ BTC zijn achterstand probeert in te halen. Een goed teken tot nu toe is dat oranje weerstand worstelt om #Bitcoin af te wijzen. “

Fondsbeheerders en investeerders in de cryptomarkt zijn over het algemeen optimistisch over het korte tot middellange termijn traject van cryptocurrencies. Jonathan Habicht, een partner bij Moonrock Capital zei:

“Ik ken zoveel mensen die gewoon wachten om hun $ BTC $ ETH en grote Altcoin-posities te verhogen tijdens grotere dips en ze zijn zeker niet de enigen. Berenmarkt is geen optie voor de nabije toekomst.”

Zolang de kracht van het ETH/ BTC-paar intact blijft en Bitcoin geen grote uitverkoop ziet, blijven de korte termijn vooruitzichten van de cryptocurrency markt zeer optimistisch voor april en de zomer.

Coinbase IPO bevordert marktsentiment

Op 2 april kondigde Coinbase, de belangrijkste cryptocurrency-exchange van de Verenigde Staten, aan dat de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) zijn S-1-aanvraag heeft goedgekeurd. Coinbase zal naar verwachting op 14 april worden genoteerd aan de Nasdaq-beurs, waardoor het een beursgenoteerd bedrijf op de Amerikaanse aandelenmarkt wordt. Het bedrijf zei:

“We zijn verheugd aan te kondigen dat de SEC eerder vandaag onze S-1-registratieverklaring van kracht heeft verklaard en dat we verwachten dat onze directe notering op 14 april 2021 zal plaatsvinden, met onze gewone aandelenklasse A op de @NASDAQ onder de ticker. Symbool COIN. “ De notering van Coinbase op de Amerikaanse aandelenmarkt zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de vraag naar cryptocurrencies zal toenemen, omdat het de aandacht zal trekken van investeerders op de traditionele financiële markt. Afhankelijk van de prestaties van het aandeel kan het er ook toe leiden dat ruiltokens zoals Binance Coin (BNB), FTX Token (FTT), Huobi Token (HT), SushiSwap’s SUSHI, Uniswap’s UNI en anderen zich verzamelen, wat het momentum van COIN weerspiegelt. Tegelijkertijd zijn sommige analisten van mening dat de beursgang van Coinbase voor grote volatiliteit kan zorgen in, zo niet neerwaartse prijsdruk op, de cryptocurrency-markt, aangezien de datum overeenkomt met een grote vervaldatum van BTC-opties.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.