De meeste inwoners van El Salvador zijn sceptisch over het maken van wettig betaalmiddel van BTC, blijkt uit onderzoek

Tot driekwart van de Salvadoranen staat sceptisch tegenover de Bitcoin-adoptieplannen van president Nayib Bukele, volgens een onlangs vrijgegeven enquête. Uit het onderzoek bleek dat slechts 20% het plan goedkeurde om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het onderzoek ondervroeg 1233 mensen in El Salvador tussen 1 en 4 juli. Onderzoeker Disruptiva, verbonden aan de Francisco Gavidia University, heeft het onderzoek, met een foutenmarge van 2,8%, uitgevoerd.

Het onderzoek ontdekte dat ongeveer 54% van de mensen het Bitcoin-adoptieprogramma als “helemaal niet correct” beschouwde, terwijl nog eens 24% het als “slechts een beetje correct” beschreef, volgens Reuters. Van de respondenten gaf bijna de helft, of 46%, toe dat ze niets over Bitcoin wisten. Voor het idee om in digitale valuta te worden betaald, stond ongeveer 65% van hen ertegen.

Oscar Picardo, hoofd van Disruptiva’s instituut voor wetenschap, technologie en innovatie, merkte op dat dit een riskante gok is op digitale transformatie. Op 9 juni werd de nieuwe Bitcoin-wet van het land aangenomen en zal op 7 september van kracht worden. Zo wordt ’s werelds toonaangevende crypto-activum een parallelle officiële valuta in de Midden-Amerikaanse natie.

De regering van El Salvador onthulde eind vorige maand een Bitcoin-wallet genaamd Chivo, maar verklaarde dat dit slechts één beschikbare optie is. De wallet brengt geen vergoedingen of commissies voor overboekingen met zich mee en krijgt geen korting voor het converteren van BTC naar USD, verklaarde Bitcoin-liefhebber Bukele toen.

Elke Salvadoraanse volwassene die de Chivo-wallet-app downloadt, zou in aanmerking komen voor een airdrop van $ 30 aan BTC, verklaarde hij eind juni. De acceptatie van BTC heeft president Bukele aangeprezen als een manier om geldovermakingen van in het buitenland wonende burgers te vergemakkelijken. En ook om de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen, want die is sinds 2001 de nationale munteenheid.

In El Salvador heeft ongeveer 70% van de bevolking geen toegang tot bankrekeningen of financiële diensten. Echter, als deze kleine enquête iets te bieden heeft, moet de bevolking de voordelen van Bitcoin nog zien als een mogelijke oplossing.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.