Search
Close this search box.

De piek in het aantal nieuwe deelnemers dat Bitcoin koopt, is ‘duidelijk bullish’ – analist

De prijs van Bitcoin is al bijna een maand stabiel, maar gegevens uit de chain laten een behoorlijke stijging zien van het aantal nieuwe deelnemers dat zich bij het netwerk aansluit.

De prijs van Bitcoin (BTC) is in september relatief gelijk gebleven en de sterke daling van de prijzen van altcoin en de DeFi-token lijkt de situatie voor veel investeerders erger te maken.

Ondanks dit gebrek aan bullish momentum, laten on-chain data zien dat nieuwe deelnemers in een alarmerend tempo toetreden tot het Bitcoin-netwerk.

Hoewel de prijs niet heeft gereageerd op de sterke instroom van nieuwe deelnemers, is analist Willy Woo van mening dat dit een sterk bullish teken is, op 30 september tweette Woo:

“We zien een piek in activiteit door nieuwe deelnemers die naar BTC komen, nog niet weerspiegeld in de prijs, het gebeurt niet vaak. Dit is wat handelaren een divergentie noemen, in dit geval is het duidelijk bullish ”

Zoals blijkt uit de bovenstaande grafiek, is het aantal nieuwe entiteiten dat zich bij het Bitcoin-netwerk aansluit sinds vorige week sterk gestegen en de metriek overtrof duidelijk de cijfers die in augustus werden geregistreerd. Dit statistiek meet het aantal clusters (wallets) die eigendom zijn van een bepaalde persoon of groep.

 

Wat trekt nieuwe deelnemers aan?

Sommige analisten zijn van mening dat de toename van nieuwe entiteiten gedeeltelijk kan worden toegeschreven aan de sterke terugval in DeFi-tokens en altcoins. In de afgelopen 30 dagen hebben velen dubbelcijferige verliezen geregistreerd, waardoor beleggers mogelijk op zoek waren naar veiligere alternatieven op de cryptomarkt.

Hoewel de prijs van Bitcoin herhaaldelijk niet door het niveau van 11.000 dollar is gekomen, is deze de afgelopen maand stabiel gebleven boven de 10.000 dollar.

Gezien de huidige economische en politieke chaos in de VS en andere landen die getroffen zijn door de coronavirus-pandemie, versterkt de prijsstabiliteit van Bitcoin het argument dat Bitcoin een solide waarde opslag is.

Hoewel de Amerikaanse dollar het meest gewilde bezit is gebleven in het licht van de recente financiële crisis, is het mogelijk dat een tweede golf van coronavirusinfecties een negatieve invloed heeft op de wereldeconomie. Een dergelijke gebeurtenis zou investeerders waarschijnlijk aansporen om te investeren in activa zoals goud en Bitcoin, vooral als de dollar waarde verliest.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.