De prijs van Bitcoin loopt vast terwijl handelaren waarschuwen dat BTC lager dan $ 55.000 zou kunnen dalen

Donderdag heeft Bitcoin (BTC) zijn verliezen amper goedgemaakt toen er nieuwe twijfels ontstonden over de aanhoudende bull run deze maand.

$ 56.760 is niet overtuigend als laagste prijs

Op het moment van publicatie zag BTC/USD slechts een bescheiden herstel om $ 57.000 te bereiken, na woensdag 5% te zijn gedaald. Zo lieten Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Analisten waren op hun hoede voor een verdere dip en een tijdelijke stop voor verdere prijsstijgingen. Na meerdere mislukte pogingen om weerstand dicht bij het hoogste punt ooit, te doorbreken.

Medeoprichter van handelssuite DecenTrader, Filbfilb, beschreef de huidige bodem van deze week van $ 56.760 als geen overtuigende bodemprijs. De financieringspercentages onder handelsplatformen vragen om een shake-out van leveraged longposities van degenen die al te optimistisch zijn over een voortzetting. Zo werd woensdag gemeld. Filbfilb zei tegen abonnees van zijn Telegram-handelskanaal dat die tarieven, voor hem, veel te hoog blijven.

Cantering Clark, de populaire Twitter-handelaar, wees ondertussen op het 20-week moving average (MA) van Bitcoin, een klassieke halt voor prijsprestaties, die nog steeds rond de $ 40.000 lag. Hij merkte op in een vergelijkende grafiek dat dit het gevoel bij hem verstrekt, waarom hij denkt dat april-mei de BTC-prijs afremt, tot later in het jaar. Hij zei dat hoe simpel het ook is, deze MA van 20 weken met een standaarddeviatieband van 2 erboven.

Hij legde uit dat deze op een gegeven moment deze elkaar ontmoeten. En dat het Ofwel naar ons toekomt ofwel wij ernaartoe komen. En dat het moeilijk voor te stellen is dat dit veel hoger nodig is, aldus Clark.

Voor Bitcoin-stieren wordt Macro voordelig

Op de dag begonnen er tekenen van een vertraging zichtbaar te worden. Hoewel in de afgelopen weken er een de aanhoudende institutionele interesse was, aangewakkerd door belangrijke nieuwe adoptieaankondigingen van banken. Purpose Bitcoin, het op de beurs verhandelde fonds, zag een lichte afname van zijn BTC-posities na een consistente groei.

Hierbij daalde tegelijkertijd het beheerd vermogen van een maximum van $ 976 miljoen naar $ 944 miljoen. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), collega-institutionele portal, handhaafde zijn negatieve premie, ondertussen, een fenomeen dat sinds februari de verdere accumulatie van Bitcoin heeft betaald. Echter, niet eenieder was helemaal somber. Het ultieme markttraject was voor handelaar Crypto Ed duidelijk.

Donderdag zei hij tegen Twitter-volgers geen haast te hebben om in een positie te komen. Eerst 54k of vanaf hier, zei hij verder. En dat beide betekenen dat we aan een sterke 3e leg beginnen en dat er veel upside op ons wacht. BTC zal 60k breken en uiteindelijk veel hoger gaan, volgens Crypto Ed. Het doel van Bitcoin zou verder gediend kunnen worden, door gunstige vooruitzichten voor de aandelenmarkten van de Verenigde Staten in combinatie met een verzwakkende dollar op korte termijn.

Los van crypto. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, had eerder deze week een opmerking in zijn jaarlijkse nieuwsbrief voor aandeelhouders. Hij zei dat met overtollige besparingen, nieuwe stimuleringsmaatregelen, enorme uitgaven voor tekorten, meer QE, een nieuwe potentiële infrastructuurrekening, een succesvol vaccin en euforie rond het einde van de pandemie, de economie van de V.S. waarschijnlijk een hoge vlucht zal nemen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.