Search
Close this search box.

De prijs van Bitcoin moet $1 miljoen bedragen voor 1 satoshi om pariteit te bereiken met 1 cent

De kleine satoshi heeft met 0,02 cent nog een lange weg te gaan om pariteit met de cent te bereiken, laat staan een hele dollar.

Bitcoin (BTC) draait misschien om de hoogste punten ooit, maar rond zijn kleinste subeenheid, de Satoshi of ‘Sat’, broeit er een nieuwe storm.

Er wordt nogmaals gewezen op het feit dat velen nog steeds denken dat Bitcoin niet kan worden verdeeld en ‘te duur’ is, naarmate meer nieuwe investeerders zich bij BTC opstapelen.

Bitcoin kopen? Te duur

Het probleem om deze misvatting op te lossen en sats aan een breder publiek te introduceren, is een veelvoorkomend punt van discussie in de recente geschiedenis van Bitcoin, wat nu weer in de spotlight staat.

Willy woo, een statisticus, benaderde deze week de advertentiesite CoinGecko publiekelijk met een oproep om de kleine satoshi beter zichtbaar te maken.

Dit is wat werd aangeboden door Willy woo –

“Zet standaard een kleinere eenheid op BTC op uw site en kijk of deze aanslaat.  Laten we een trend beginnen.”

Woo reageerde op een ervaring van Magic Internet Money-podcasthost Brad Mills, die door een potentiële koper was verteld dat ze zich geen hele Bitcoin konden veroorloven.

Een lange weg naar pariteit?

De kleinste originele subeenheid van Bitcoin zijn Santoshis, die door maximaal acht decimalen deelbaar is. Tegen de huidige prijzen is een enkele satoshi ongeveer 0,02 cent waard. Een dollar is 43 sats waard.

Door een speciale bron wordt gewezen hoeveel BTC/USD moet winnen om de ene sat gelijk te maken aan één cent. Bitcoin zou de M2-geldvoorraadlimiet van de Verenigde Staten moeten aanvechten om dit te laten gebeuren, in het woorden van Woo – Bitcoin zou $1 miljoen moeten halen.

Een Bitcoin-prijs van $23.000 lijkt nog steeds bescheiden tegen die achtergrond. Intussen zijn sommige valuta’s uit eigen beweging al gedaald tot satoshi-pariteit. In juli sloot de Argentijnse peso zich aan bij de Libanese lira en zag dat er één gelijk was aan hun kleinste rekeneenheid.

Woo merkte verder op dat er naast sats, zogenaamde “millisats”, die op het Lightning Network bestaan, kunnen worden gebruikt als dat nodig mocht zijn. De meest algemeen aanvaarde beste gok voor Bitcoin-schaalvergroting blijft Lightning, en door de vooruitgang in de gebruikerservaring kunnen Bitcoiners op instapniveau in de toekomst kleine betalingen verzenden voor bijna geen kosten.

Door transacties buiten de keten uit te voeren en ze later te synchroniseren wordt dit bereikt, waardoor de noodzaak voor mijnwerkers kosten wordt vermeden en de Bitcoin-blockchain overbelast raakt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.