De regulator van Massachusetts probeert de licentie van Robinhood als broker-dealer in te trekken

De effectentoezichthouder van Massachusetts probeert de makelaar-dealerlicentie van de cryptocurrency-vriendelijke aandelenhandel-app Robinhood, in de staat, in te trekken. Het hoofd van de effectendivisie van de staat, William Galvin, zei in een nieuwe administratieve klacht dat Robinhood een patroon heeft voortgezet van agressief induceren en verleiden tot handel onder zijn klanten.

Inclusief klanten uit Massachusetts met weinig of geen beleggingservaring, zo meldt Bloomberg donderdag. In december 2020 werd een klacht ingediend door het kantoor van Galvin, waarin werd beweerd dat de marketing van Robinhood illegaal gericht was op onervaren investeerders. De nieuwe aanvraag is een vervolg op deze klacht.

Hierbij wees de staat op de recente activiteit van Robinhood. Zoals een promotie die klanten contante beloningen biedt op basis van nieuwe stortingen, als bewijs van een ‘bedrijfscultuur die niet is veranderd’. Op de nieuwe klacht reageerde Robinhood door aan te voeren dat de actie zou kunnen beletten dat “miljoenen Bay Staters” toegang krijgen tot zijn platform.

Het bedrijf zei in december dat zijn platform bijna 500.000 klanten had in Massachusetts. Het bedrijf heeft een rechtszaak aangespannen om een recent aangenomen fiduciaire regel in Massachusetts ongeldig te verklaren. De staatsregelgevers hebben het bedrijf ervan beschuldigd de regel te hebben overtreden. De regel, aangenomen in 2020, vereist dat makelaars-dealers handelen in het belang van hun klanten.

Robinhood gaf aan dat de nieuwe fiduciaire regel van de Massachusetts Securities Division zijn autoriteit overtreft onder zowel de staatswet van Massachusetts als de federale wet. Robinhood merkte op in de rechtszaak dat het als bedrijf een ‘zelfsturende’ beursvennootschap is die geen beleggingsaanbevelingen doet of beleggingsadvies geeft. De nieuwe regel is niet van toepassing op zelfsturende bedrijven, volgens Robinhood.

Nadat Robinhood betrokken raakte bij de controversiële GameStop stop short-squeeze, heeft het bedrijf te maken gekregen met toenemende druk van zowel toezichthouders als gebruikers. In januari 2021 stopte Robinhood met het kopen van GameStop-aandelen, wat de woede van de handelsgemeenschap opwekte. De 20-jarige Robinhood-gebruiker, Alex Kearns, maakte een einde aan zijn leven vorig jaar.

Na het zien van een negatief saldo van $ 730.000 op zijn Robinhood-app. Naar verluidt stelde een notitie op zijn computer de vraag: “Hoe kon een 20-jarige zonder inkomen bijna een miljoen dollar aan hefboomwerking toegewezen krijgen?” De ouders van Kearns spanden in februari 2021 een rechtszaak aan tegen Robinhood vanwege zijn dood.

Ook heeft Robinhood een aantal technische problemen ondervonden. Naar verluidt hebben deze grote verliezen voor handelaren veroorzaakt en verdere juridische stappen tegen het bedrijf. Op donderdag vond de meest recente dergelijke gebeurtenis plaats toen Robinhood’s crypto-handelsplatform technische problemen tegenkwam toen Dogecoin (DOGE) een nieuw record bereikte van $ 0,27.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.