De Retailhandel in Bitcoin zal door regelgevers in Hongkong verboden worden

Na maanden van intense speculatie over een vermoedelijk verbod, hebben de toezichthouders in Hongkong de detailhandel in Hongkong verboden. De Financial Services en het Treasury Bureau van Hong Kong hebben de resultaten vrijgegeven van hun consultatie over een mogelijk verbod op het verhandelen van cryptovaluta voor de detailhandel, dat begon in november 2020. Dit volgens een rapport van Reuters op vrijdag.

De FSTB van Hongkong riep op tot een alomvattend licentieregime voor crypto-uitwisselingen, als onderdeel van zijn conclusies. Terwijl de handel alleen tot gekwalificeerde beleggers werd beperkt. Alleen individuen met wallets ter waarde van 8 miljoen Hongkongse dollar, ongeveer $ 1 miljoen, komen volgens de Hongkongse wet in aanmerking als professionele beleggers.

Het verbod op Retail crypto-handel is voor de FSTB in ieder geval in de vroege stadia van het alomvattende crypto-licentieregime noodzakelijk. Naar verluidt is de FSTB van plan zijn conclusies voor te leggen aan wetgevers in Hong Kong om de omzetting van het voorstel in wetgeving te vergemakkelijken. Het voorgestelde licentieregime zal, indien aangenomen, ook het huidige opt-in-paradigma voor crypto-uitwisselingen in de stad vervangen.

De FSTB sluit mogelijk tot 93% van de stadsbevolking uit van toegang tot cryptocurrencies. Gewoon door de cryptohandel in Hong Kong te beperken tot personen met wallets met een waarde van minstens $ 1 miljoen. In het verleden hebben verschillende belanghebbenden in de levendige crypto-industrie in Hongkong hun ontevredenheid over het plan geuit.

Hierbij werd het argument geuit dat de stap in strijd was met het doel van de regering om financiële innovatie aan te moedigen. Naar verluidt heeft de regering van Hongkong, in een andere gerelateerde ontwikkeling, nog een plan. De Securities and Futures Commission van de stad zal in staat gesteld worden de licenties van reeds geautoriseerde crypto-uitwisselingen in te trekken.

Het Chinese cryptomedia-outlet, 8BTC News, onthulde twitterend op vrijdag dat de SFC binnenkort de macht kan krijgen om het recht naar believen uit te oefenen. De SFC kondigde in november 2020 een voorstel aan om zijn crypto-toezichtsverantwoordelijkheden uit te breiden tot buiten beveiligingstokens om alle aanbieders van digitale activadiensten te dekken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.