De Russische regering geeft prioriteit aan de ontwikkeling van blockchain

De Russische eerste vicepremier Andrey Belousov, die woensdag de hogere kamer van het Russische parlement toesprak, noemde blockchain een van de technologieën waaraan de regering in de nabije toekomst prioriteit zal geven.

 

Belousov zei dat de regering technologieën zal ondersteunen die de interacties tussen de staat en de grootste bedrijven vergemakkelijken. Naast blockchain noemde hij een aantal andere sleuteltechnologieën: kunstmatige intelligentie, kwantumcomputing, nieuwe materialen, kwantumdetectie, micro-elektronica, internet der dingen, 5G, kwantumcommunicatie en energie.

 

Belousov zei ook dat om de ontwikkeling van deze technologieën te stimuleren, de overheid een nieuw venture-ecosysteem zou moeten creëren:

 

“De taak die voor ons ligt, is om praktisch een systeem van risicofinanciering te creëren dat privaat kapitaal en publiek-private samenwerking aantrekt. Relevante voorstellen uit de industrie zijn al binnen.”

 

Bij de recente parlementsverkiezingen konden bijna 30.000 Russen hun stem uitbrengen via een online platform dat was gebouwd op de goedgekeurde blockchain van Waves.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce