De samengestelde jaarlijkse groei van Bitcoin is een ongekende 200% CAGR

Er zijn rendementen opgeleverd door Bitcoin (BTC) die in de geschiedenis ongekend zijn en uiteindelijk Tesla-aandelen in het stof achterlaten. Dit wordt aangegeven door nieuwe gegevens van CaseBitcoin. Deze verdiept zich deze week in de verbazingwekkende samengestelde jaarlijkse groeisnelheid (CAGR) van Bitcoin.

10 jaar BTC hodlen, 5.200.000% rendement

Vaak wordt CAGR over het hoofd gezien, een bekende uitdrukking onder zowel cryptovaluta als traditionele beleggers. Het wordt gezien als een al te eenvoudige graadmeter voor de prestaties van Bitcoin vergeleken met andere activa. De grootste cryptocurrency heeft in zijn 12-jarig bestaan echter zoveel bereikt dat het in feite beter heeft gepresteerd dan al het andere. Het past nauwelijks nog op de schaal.

De 10-jarige CAGR van Bitcoin is met 196,7% ongeëvenaard in de financiële geschiedenis, zoals CaseBitcoin samenvatte. Het bedrijf schreef in een reeks tweets bij de cijfers dat dit een ongehoord aantal is. Verder dat het betekent dat Bitcoin bijna 200% heeft opgeleverd. Bitcoin zou dus bijna mensen hun geld hebben verdrievoudigd, elk jaar gedurende 10 jaar.

Over het decennium, in ruwe termen van ROI, komt dat neer op een rendement van 5,2 miljoen %, schreef CaseBitcoin. Met het rendement op investering (ROI) tussen twee datums en het berekenen van het gemiddelde samengestelde rendement per jaar dat eruit voortvloeit, wordt CAGR berekend.

CaseBitcoin toonde aan in hoeverre Bitcoin zich in een andere klasse bevindt en dat al sinds de oprichting ervan. CaseBitcoin dit door Bitcoin te vergelijken met goud, de S&P 500, de Nasdaq-samengestelde index en langlopende Amerikaanse Treasurys, samen met Tesla- en Amazon-aandelen.

De Tesla-aandelen bijvoorbeeld, staan op de tweede plaats achter BTC, die een 10-jarige CAGR van 63,8% hebben. Amazon staat op de derde plaats met 33,5%. CaseBitcoin voegde toe ter verdediging van CAGR als een waardevolle maatstaf dat Bitcoin 10 jaar geleden echter piepklein was. En dat misschien 10 jaar toevallig een tijdsbestek is dat voordelig is uitgekozen.

CaseBitcoin ontkende en gaf aan dat Bitcoin’s CAGR andere kleinere benchmarks doet in de schaduw over elke meerjarige periode in het afgelopen decennium.

Gouden demonetisering voorspelt door Saylor

Onder enkele van de bekendste, meest blootgestelde investeerders in de Bitcoin-wereld, voeden de grimmige cijfers een bestaand verhaal. MicroStrategy is met name een daarvan, die deze week heeft toegevoegd aan zijn bestaande stack van meer dan 90.000 BTC. Michael Saylor, CEO, begon te benadrukken dat niets vergelijkbaar rendement voor Bitcoin bood of kapitaal beschermd tegen contante inflatie.

Toen het bedrijf in augustus 2020 voor het eerst de conversie van zijn schatkist van contant geld naar Bitcoin aankondigde. Zijn argument is nu niet anders. In een tweet van maandag geeft hij aan dat Bitcoin het afgelopen decennium 100x beter heeft gepresteerd dan goud. En dat het volgende decennium getuige zal zijn van de volledige digitale transformatie van goud naar bitcoin.

Bovendien de demonetisering van de activaklasse van edelmetalen. MicroStrategy is verre van de eerste die het potentieel van langetermijninvesteringen in Bitcoin realiseert. Er zijn CAGR-vooruitzichten sinds vóór de bull-run van 2017 naar $ 20.000, gerapporteerd door Cointelegraph.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.