De SEC heeft Ethereum geholpen om XRP in te halen als no.2 crypto, volgens Ripple CEO

Brad Garlinghouse, Ripple-topman, heeft zijn gedachten geuit over de toestand van de cryptomarkt en regelgeving. En er lijkt een wrok te zijn opgedoken over hoe de financiële toezichthouder Ethereum heeft benaderd. De Ripple-baas verklaarde dat Ethereum groen licht had gekregen waardoor het de XRP-token van zijn bedrijf kon overtreffen. Garlinghouse deed zijn uitlating tijdens de virtuele conferentie van DC Fintech Week op 21 oktober.

Ripple is vervolgd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, vanwege beweringen dat XRP een niet-geregistreerde beveiliging is. Ripple diende een Freedom of Information Act-verzoek in bij de SEC in januari om te weten waarom de financiële toezichthouder ETH niet als een beveiliging beschouwde.

Een districtsrechter stond het bedrijf toe, zes maanden later in juli, te getuigen tegen een voormalige SEC-functionaris die in 2018 verklaarde dat ETH geen waardepapier was. Het is duidelijk dat zijn bedrijf het zwaar heeft gehad, vindt Garlinghouse. En dat het daaropvolgende succes van Ethereum tenminste deels te danken is aan een betere behandeling door de SEC. Het beïnvloedt de markt, verklaarde hij.

Hij voegde er ook aan toe dat XRP in de afgelopen jaren het tweede meest waardevolle digitale bezit was. Garlinghouse zei dat toen duidelijk werd dat de SEC een uitzondering maakte voor ETH, deze digitale activa duidelijk is geëxplodeerd en die duidelijkheid heeft geholpen. Volgens marktkapitalisatie was XRP, eind december 2017, het tweede grootste crypto-activum.

Ethereum heeft sindsdien de tweede plaats ingenomen terwijl XRP nu is gezakt naar de zevende plaats. De SEC heeft een agressieve houding aangenomen tegen crypto met recente acties tegen zijn eigen bedrijf en Coinbase, verklaarde Garlinghouse ook. In zijn commentaar over de strijd van Ripple met de financiële toezichthouder, gaf hij aan dat de SEC beweert consumenten te beschermen.

Echter, volgens Garlinghouse zijn er bijna 50.000 Amerikaanse mensen die XRP vasthouden en die proberen de SEC aan te klagen voor bescherming. Een Amerikaanse districtsrechter oordeelde eerder deze maand dat personen die de XRP-token van het bedrijf bezitten, niet als gedaagden aan de rechtszaak mochten deelnemen.

In de lopende rechtszaak met Ripple Labs en zijn leidinggevenden, heeft de SEC verzocht om de deadline voor het voltooien van zijn voorbereiding te verlengen. Het verzoek is goedgekeurd en de deadline is verschoven naar 14 januari 2022. Elke verdere vertraging bij het oplossen van deze zaak zal ernstige schade toebrengen aan de belangen van de beklaagden en XRP-houders, volgens Ripple.

Ondanks de rechtbank dit erkende, verklaarde het toch dat de extra tijd die door de SEC wordt gevraagd, geen invloed zal hebben op het schema om de zaak op te lossen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo