De SEC in Nigeria schort geplande cryptovoorschriften op vanwege een verbod op de Centrale Bank

Na het recente verbod van de Centrale Bank van Nigeria om financiële instellingen te verbieden crypto-uitwisselingen te bedienen, heeft de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission haar plannen voor het reguleren van cryptocurrencies geparkeerd. De verklaring van de SEC per e-mail werd op vrijdag geciteerd door de Daily Post.

De SEC verklaart dat de beoordeling van alle personen en producten waarop de CBN-circulaire van 5 februari 2021 van toepassing is, hierbij wordt opgeschort. Totdat deze personen en producten in staat zijn om bankrekeningen te beheren binnen het Nigeriaans banksysteem. Het gaat hierbij om de toelating tot het SEC Regulatory Incubation Framework.

De commissie erkende digitale activa al in september 2020, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. De SEC zei destijds dat het van plan was om een regelgevende sandbox voor cryptocurrencies te creëren als onderdeel van de inspanningen om de markt volledig te reguleren. De laatste verklaring van de SEC is voor haar een reactie op vragen van belanghebbenden over de vermeende beleidsconflicten tussen haar aankondiging van september en de circulaire van de Centrale Bank.

Het regelgevende sandbox-voorstel voor niet-crypto fintech-bedrijven die zich richten op de kapitaalmarkt zal volgens de commissie nog steeds doorgaan zoals gepland. Schijnbaar zijn de reacties op het cryptoverbod van de Centrale Bank langs etnische en geopolitieke lijnen over het hele land verdeeld. Hierbij verzetten de meer progressief ingestelde elementen zich in het staatsbestel tegen de verhuizing.

Om het gebruik van virtuele valuta door criminele elementen in Nigeria te bestrijden, heeft de Centrale Bank van haar kant aangegeven waarom de stap is genomen. Sommige senatoren riepen op tot een meer genuanceerde benadering van de Centrale Bank bij het reguleren van cryptocurrencies. Tijdens de plenaire vergadering van de Senaat op donderdag.

Senator Sani Musa van het East Senatorial District van Niger beweerde echter dat de naira bijna nutteloos was gemaakt door Bitcoin. De Nigeriaanse senaat besloot, als onderdeel van zijn beraadslagingen, de gouverneur van het CBN uit te nodigen om voor de bevoegde commissies te verschijnen. Zodat mogelijke mechanismen voor toekomstige cryptocurrency-regelgeving in het land besproken kunnen worden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.