De stablecoin van Tether zal op Polkadot en Kusama gelanceerd worden

Het moment comon-good parachains worden gelanceerd, zullen Polkadot- en Kusama-gebruikers profiteren van een directe integratie met Tether’s USDT. De stablecoin zal zowel op Polkadot als op Kusama, zijn neefnetwerk, worden gelanceerd, zoals aangekondigd door Tether op dinsdag. Tether (USDT) heeft onlangs de $ 40 miljard aan circulerend aanbod overtroffen en is de oudste stablecoin die een opvallende acceptatie heeft bereikt.

Het bedrijf heeft zich onlangs ingezet voor en heeft periodieke reserveaudits uitgevoerd, hoewel er in het verleden zorgen waren over zijn reservestatus. De roadmap en de activering van parachains, de “shards” binnen het Polkadot-netwerk, zijn van invloed op de timing van de release van Tether op Polkadot. Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Tether, zei tegen Cointelegraph dat Tether waarschijnlijk zal worden gelanceerd op de eerste beschikbare parachain, StateMint.

Volgens Ardoino verwachten ze dat StateMint de eerste parachain met common good zal zijn. Common good parachains zijn een recent voorstel binnen het Polkadot-netwerk. Deze dienen voor het bieden van neutraal terrein voor het bouwen van kritieke functies voor het netwerk als geheel. Externe ontwikkelaars lanceren de meeste “normale” parachains waarbij deze elkaar soms overlappen in functie en effectieve concurrenten worden van elkaar.

Een common good parachain bouwen betekent dat de stablecoin zijn neutraliteit behoudt binnen het bredere netwerk. Tegelijkertijd wordt zijn token beschikbaar gemaakt in elke andere parachain door het Polkadots cross-shard communicatie raamwerk. Tether wordt gelanceerd op Kusama, die zelf parachains minstens een paar weken voor Polkadot zal lanceren. Daarna zal Tether op Polkadot worden gelanceerd.

Kusama is een kanarienetwerk van Polkadot, een middenweg dus tussen een testnet en een onafhankelijke blockchain. Kusama is een volledig functioneel netwerk dat economische waarde met meedraagt. Echter, verwacht wordt dat het de weg zal banen bij het implementeren van nieuwe protocolupgrades. Tether behoort tot een van de stablecoins met het grootste bereik van alle blockchains.

Zoals Polkadot en Kusama bijdragen aan een al opvallende lijst van adoptanten. Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tron (TRX), EOS, Solana (SOL) en Bitcoin Cash (BCH) maken ook deel uit van de lijst. Ook ondersteunt Tether een aantal laag-twee-oplossingen, zoals zkRollups en Liquid Network. Ardoino voegde eraan toe dat de beslissing voor de lancering van Tether op Polkadot blijkbaar was gedaan met het oog op gedecentraliseerde financiën.

Ardoino gaf aan dat hun integratie met Polkadot ter ondersteuning dient van de gedecentraliseerde financiële ecosystemen die over blockchains heen groeien. Verder dat er een opmerkelijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden in Web 3.0-technologieën en dat ze ernaar uitkijken om hen te helpen het internet van waarde te ontsluiten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.