Search
Close this search box.

De stap van de burgemeester om salarissen voor stadswerkers in Bitcoin aan te bieden, wordt ondersteund door de raad van Miami

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, heeft een officiële resolutie voorgesteld die ervoor zou zorgen dat Bitcoin (BTC) een acceptabel betaalinstrument wordt in verschillende delen van het stadsbestuur. De burgemeester zei, bij de aankondiging van het nieuws op Twitter dat de stadscommissie de resolutie heeft gesteund en nu de volgende stappen neemt.

In zijn tweet bedankte de burgemeester de commissarissen van de stad Miami voor hun steun aan zijn resolutie. Deze geeft de opdracht aan een gemeentemanager om na analyse een verkoper te vinden die hun werknemers een percentage van hun salaris in Bitcoin kan aanbieden. Dit stelt de inwoners van Miami in staat om vergoedingen in Bitcoin te betalen, zei de burgemeester.

Ook zou de resolutie een voorstel aan de staatswetgever voorleggen. En indien succesvol zou Bitcoin gezien worden als een acceptabele investering voor gemeentelijke fondsen. Suarez gaf verder aan dat het geweldig is om een erg crypto-forward stad te zijn. En dat hij zijn collega’s van de commissie bedankt dat ze het hebben toegestaan.

Volgens een rapport van 11 februari van Bloomberg heeft de commissie haar oorspronkelijke oproep aanzienlijk gewijzigd, hoewel zij resolutie 4-1 goedkeurde. In plaats van actie te ondernemen stemde de commissie er alleen mee in om de haalbaarheid van deze stappen te bestuderen. Zoals naar verluidt het oorspronkelijke voorstel suggereerde. Naar verluidt hebben sommige stadscommissarissen gewaarschuwd om niet over te stappen op Bitcoin zonder de risico’s nauwkeurig te bestuderen.

Commissaris Manolo Reyes zei dat de burgemeester misschien zijn tijd vooruit is en dat hij misschien gelijk heeft, maar dat ze het eerst moeten analyseren. Naar verluidt beweerde de vice-voorzitter van de stadscommissie, Ken Russell dat hij zeker niet tegen het idee is dat Miami Bitcoin omarmt. Echter, het is voor hem nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat ze allemaal weten waaraan ze beginnen, gaf Russel aan.

Suarez heeft zich gestaag gevestigd als een voorstander van nieuwe technologieën zoals crypto en is in 2021 herkiesbaar. Eerder kondigde de functionaris zijn voornemen aan om Miami de meest vooruitstrevende cryptowetten te laten hebben. Bovendien om Silicon Valley in te halen als de meest Bitcoin-vriendelijke plek in de Verenigde Staten.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.