De transactiekosten voor Bitcoin in Amerikaanse dollars zijn bijna ongekend hoog

Te midden van een enorme daling van de hash-snelheid op het Bitcoin-netwerk liggen de transactiekosten van Bitcoin (BTC), gemeten in Amerikaanse dollars, in de buurt van het niveau van 2017. De gemiddelde BTC-transactiekosten in Amerikaanse dollars is bijna gelijk aan het hoogste ooit geregistreerd in 2017, volgens gegevens van verschillende Bitcoin-monitoringbronnen.

De gemiddelde kosten van een Bitcoin-transactie zijn dinsdag gestegen tot $ 58 en nadert het record van meer dan $ 62 in december 2017, volgens gegevens van blockchain-verkenner Blockchair. BitInfoCharts, de populaire Bitcoin-monitoringbron, suggereert dat de huidige BTC-kosten het record van $ 54 in 2017 al verbroken hebben met $ 58 op dinsdag.

Ook andere bronnen, waaronder de grote blockchain-verkenner Blockchain.com, laten zien dat op dinsdag de gemiddelde BTC-transactiekosten $ 58 bereikten. Hoewel verschillende bronnen de huidige BTC-transactiekosten in de buurt van $ 60 laten zien, laten andere bronnen toch een veel lager cijfer zien. Clark Moody, de grote Bitcoin-analysewebsite, rapporteert op het moment van publicatie een gemiddelde BTC-vergoeding in dollars van $ 27,5, over de laatste 2.016 blokken.

De gemiddelde Bitcoin-transactiecommissie is $ 43 op het moment van schrijven, na het bereiken van $ 50 op zondag, volgens gegevens van Ycharts. Eind 2017 bereikten BTC-transactiekosten meer dan $ 50, toen Bitcoin voor het eerst naar $ 20.000 steeg. Bitcoin handelt op het moment van schrijven tegen $ 55.190, na een correctie van zijn hoogste punt ooit van meer dan $ 64.000 vorige week.

Te midden van een grote daling van de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk, is de laatste piek in BTC-transactiekosten gekomen. Bitcoin zag op zondag de grootste dagelijkse daling in de totale hash-snelheid van het BTC-netwerk sinds november 2017, van 172 miljoen terahashes per seconde tot ongeveer 154 miljoen TH/s. De daling wordt waarschijnlijk toegeschreven aan enorme stroomuitval in het Chinese mijncentrum Xinjiang, volgens crypto-waarnemers.

Uiteindelijk zou de afname van de hash-snelheid van het BTC-netwerk van invloed kunnen zijn op de mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin, waardoor de maatregel mogelijk naar beneden wordt getrokken. Eens in de 2016 blokken vindt dit plaats, of ongeveer elke twee weken. Naar verwachting zal de volgende Bitcoin-moeilijkheidsaanpassing over 12 dagen plaatsvinden.

De volgende BTC-moeilijkheidsaanpassing zou de grootste neerwaartse aanpassing sinds november 2020 kunnen zijn, volgens online schattingen, als de hash-snelheid zich begin mei niet herstelt. Sommige crypto-uitwisselingen hebben zich gehaast om minder dure manieren te introduceren om Bitcoin te verplaatsen, te midden van stijgende BTC-transactiekosten. OKEx heeft hierbij het Lightning Network op maandag geïntegreerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.