De venture-arm van de grote Thaise bank richt een fonds van $ 50 miljoen op om te investeren in blockchain, DeFi

De oudste bank van Thailand, Siam Commercial Bank, opgericht bij koninklijk handvest in 1907, verstevigt haar reputatie als een sterke ondersteuner van innovatieve financiële technologieën. SCB 10X, de venture-arm van de instelling, heeft vandaag een nieuw fonds van $ 50 miljoen aangekondigd. Het nieuw fonds zal worden gewijd aan investeringen in wereldwijde blockchain, gedecentraliseerde financiering en startups van digitale activa in hun vroege en groeifase.

Voor Siam Commercial Bank vormt het fonds slechts de laatste uitstapjes naar de blockchain- en fintech-ruimte. Eerder werkte de instelling werkte samen met Ripple aan een door blockchain aangedreven mobiele app. Ook werkte de instelling samen met Azimo om RippleNet te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen. De SCB lijkt zich goed bewust te zijn van de potentiële voordelen die blockchain en andere fintech-ontwikkelingen het land te bieden hebben.

Omdat Thailand een belangrijke bestemming is voor overmakingen. Chief venture en investment officer bij SCB 10X, Mukaya Panich, heeft op deze voordelen gezinspeeld in haar officiële verklaring voor de lancering van het nieuwe fonds. Panich gaf aan dat in de financiële sector financiële diensten met blockchain het potentieel hebben om de financiële inclusie te verbreden, open toegang te vergemakkelijken en innovatie aan te moedigen.

Verder verklaarde zij dat met hun nieuw risicokapitaalfonds van $ 50 miljoen de organisatie over de hele kapitaalstapel zal investeren. Investeringen in innovatieve en veelbelovende startups in blockchain-infrastructuur, innovatieve blockchain-applicaties en gedecentraliseerde financiering wereldwijd, volgens de verklaring van Panich. Panich sprak onder meer met brancheleden over de toekomst van DeFi’s integratie met traditionele financiën en het belang van gedecentraliseerd bestuur.

Dit deed zij in een recente discussie op REDeFiNE TOMORROW, een wereldwijde DeFi en Blockchain Virtual Summit gehouden in Bangkok in december 2020. SCB 10X heeft onlangs de krachten gebundeld met DeFi-ecosysteemontwikkelaar Alpha Finance Lab en is ook een investeerder in de Amerikaanse cryptocurrency-geldschieter BlockFi.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.