De werelden van crypto en VPN gaan hand in hand

Vroeger dacht men dat cryptocurrencies zoals Bitcoin een veilig onderkomen waren voor criminelen omdat ze onvindbaar en volledig anoniem waren. Uiteindelijk bleek dat dankzij het openbare karakter van blockchain technologie het juist een goudmijn aan informatie was voor de autoriteiten. Want hoewel cryptocurrency volledig anoniem zijn, is de blockchain tegelijkertijd volledig transparant en traceerbaar.

Elke transactie die plaatsvindt in cryptomunten is toegankelijk voor iedereen die zich op het netwerk bevindt. De adressen waar geld naartoe en vandaan wordt gestuurd, de datum en tijd waarop dit gebeurt en de waarde van elke transactie worden allemaal bijgehouden en zijn openbaar terug te vinden.

Hoewel je identiteit en IP-adres niet worden opgeslagen op de blockchain, zijn deze gegevens helaas wel te achterhalen door mensen die er de technische kennis voor hebben. Je moet er dus van uitgaan dat een hardnekkige, gemotiveerde aanvaller in staat zal zijn om je IP-adres te koppelen aan je crypto transacties, tenzij je uitermate voorzichtig bent.

Niet alleen zoeken aanvallers naar websites en sociale media posts voor bitcoin-adressen of achterhalen ze via derde partijen zoals e-wallets of crypto wisselbeurzen informatie, je IP-adres kan ook gevonden worden door het netwerkverkeer te analyseren.

In de cryptowereld is het gebruik van een VPN dus heel zinvol. Het is sowieso altijd een goed idee om je IP-adres te verbergen, maar zeker als het gaat om betalingen en handelen. Cryptobeurzen en e-wallets werken heel hard om alles veilig te houden, maar zijn zeker niet immuun voor aanvallen. Je wilt dan ook geen sporen achterlaten op een netwerk dat gemonitord kan worden door anderen.

Andersom geldt dit natuurlijk ook. Het is het erg nuttig om voor je VPN te betalen met cryptomunten, waardoor zelfs de VPN-dienst je identiteit niet kan achterhalen.

Beste VPN voor crypto
De werelden van VPN en crypto gaan dus hand in hand wat betreft anonimiteit en gelijkheid, maar niet alle VPN-providers ondersteunen cryptotransacties of laten je een VPN-pakket betalen met cryptomunten. Ook zijn sommige VPN’s te langzaam voor het handelen in een wispelturige markt. De twee beste VPN-diensten voor crypto zijn:

  • NordVPN: de meest betrouwbare VPN in de industrie heeft alleen RAM-only servers waardoor er geen logs bijgehouden kunnen worden. Een VPN-abonnement kan gekocht worden met enkel een e-mailadres en betaald worden met cryptomunten.
  • SurfShark: gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, wat betreft jurisdictie een off-the-grid locatie is. Het is tevens de snelste VPN, wat erg belangrijk kan zijn in de wereld van cryptotrading.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce