Search
Close this search box.

De XRP-prijs daalt binnen 24 uur met 24% terwijl de exchanges beginnen met delisting

Nadat de rechtszaak van de SEC-tegen Ripple was onthuld, hebben verschillende beurzen al de XRP– handel stopgezet.

De afgelopen drie dagen daalde de XRP-prijs met 41% op Binance toen nieuws bekend werd over de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple. Verschillende kleine beurzen hebben de XRP-handel al stopgezet als gevolg hiervan.

Drie kleine beurzen hebben tot nu toe, namelijk OSL, Beaxy en CrossTower, de handel tijdelijk stopgezet of XRP verwijderd.

Meer beurzen kunnen XRP schrappen

Beurzen die XRP hebben genoteerd lopen gevaar als het token als een security wordt beschouwd, volgens prominente advocaten in de crypto currency industrie.

Volgens Hailey Lennon, een partner bij Anderson Kill:

‘Weet je wie er risico loopt als XRP als een security wordt beschouwd?  ELKE exchange DIE XRP VERMELDT.”

Het wordt beweert door de SEC dat Ripple geld heeft betaald aan beurzen om het “kopen en verkopen van XRP” op hun platforms mogelijk te maken.

De officiële rechtszaak aangespannen door de SEC zei dat Ripple overeenkomsten heeft gesloten met minstens 10 handelsplatforms voor digitale activa.

Dit is wat er stond in de rechtzaak:

“In 2017 en 2018 sloot Ripple ook overeenkomsten met tenminste tien handelsplatforms voor digitale activa – die geen van allen in welke hoedanigheid dan ook bij de SEC waren geregistreerd en waarvan er minimaal twee hoofdvestigingen hebben in de Verenigde Staten – die voorzien in notering en handel stimulans over XRP. Ripple betaalde deze platforms een vergoeding, meestal in XRP, om het kopen en verkopen van XRP op hun systemen mogelijk te maken en soms stimulans voor het bereiken van volume metrics.”

Lennon merkte op, als XRP officieel als een security beschouwd wordt, houden de 10 exchanges die door de rechtszaak worden genoemd, waarschijnlijk het grootste risico in.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse zei dat hij “agressief zou vechten” en “onze zaak zou bewijzen” met mede-oprichter Chris Larsen.

Garlinghouse benadrukte dat hij de mogelijkheid heeft om individueel met de SEC af te rekenen, maar heeft gekozen die weg niet te nemen. Daarom is de definitieve rechterlijke beslissing in de VS nodig om officieel te concluderen of XRP al dan niet een security is.

Totdat de formele rechterlijke beslissing wordt vrijgegeven, zullen sommige beurzen de handel in de voorzienbare toekomst waarschijnlijk stopzetten.

In het woorden van OSL, een over-the-counter en cryptocurrency exchange in Azië.

“Door de handhavingsmaatregelen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple Labs Inc, en twee van zijn leidinggevenden, hebben we alle $XRP-betalingen en handelsdiensten op het OSL-platform met onmiddellijke ingang en tot nader order opgeschort.”

XRP-prijs in gevaar

Traders zeggen vanuit een technisch standpunt dat XRP zich in een “do or die” situatie bevindt, waar het sterk zou moeten opveren op het huidige niveau rond $0,35, anders zou het met meer neerwaartse kanten geconfronteerd worden.

Onder $0,35 neemt de kans op een grotere daling naar het niveau van begin 2020 toe. Een relief rally mag echter ook niet worden uitgesloten.

Een cryptocurrency-handelaar, Alex Saunders, zei dat XRP riskant blijft voor handelaren totdat het regelgevingsconflict met de SEC is opgelost.

Volgens Alex:

‘Met een overvloed aan munten met een enorm voordeel. Het is belachelijk om jezelf emotioneel te hechten aan $ XRP nu ze worden aangeklaagd door de SEC. Exchanges zullen worden geschrapt en de financiële dienstverlening durft het niet aan te raken totdat het is opgelost. Goede investeerders geven toe dat er dingen zijn veranderd en gaan verder.”

De onzekerheid rond XRP wordt ook weerspiegeld door een piek in sociale media-activiteit rond de cryptocurrency. Volgens gegevens van TheTie, is tegelijkertijd het sentiment rond XRP gedaald tot het op een na laagste geregistreerde niveau in de geschiedenis.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.