Search
Close this search box.

De Zuid-Koreaanse crypto-uitwisselingsoperator ondersteunt door Digital Currency Group

Het risicokapitaalbedrijf achter enkele van de grootste bedrijven in blockchain, Digital Currency Group, is de tweede grootste aandeelhouder geworden van Streami. Laatstgenoemde is een toonaangevende cryptocurrency exchange-operator in Zuid-Korea. Oprichter en CEO van Digital Currency Group, Barry Silbert, legde uit waarom hij Streami steunt.

Hij gaf aan dat zij hun investering in Streami hebben uitgebreid vanwege het fantastische team van dit bedrijf en het ongelooflijke potentieel van de digitale activamarkt in Zuid-Korea. De cruciale basis voor deze markt om snel te groeien wordt geboden door Streami. En de investering van Digital Currency Group zal zijn positie als het meest vertrouwde digitale activaplatform in Korea versterken, volgens Silbert.

De investering omvat een regionaal partnerschap tussen Streami en Digital Currency Group-dochter Genesis rond spaarproducten met een vaste looptijd. GOFi, Streami’s crypto-gesteunde spaarproduct, heeft al meer dan $ 600 miljoen aan gebruikersdeposito’s. Geen van beide bedrijven hebben de voorwaarden van de overeenkomst bekendgemaakt. Echter, het werd bevestigd dat Digital Currency Group een belangrijke stakeholder is geworden.

Digital Currency Group nam deel aan de pre-Series A investeringsronde van het bedrijf in 2016 en was een van de eerste investeerders van Streami. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en is uitgegroeid tot een van de meest prominente cryptocurrency-infrastructuurbedrijven in Zuid-Korea. Streami exploiteert GOPAX, een lokale cryptocurrency-uitwisseling die momenteel, volgens CoinGecko, op de 66e plaats staat qua handelsvolumes.

Vanaf woensdag werden de 24-uurs handelsvolumes van GOPAX geschat op $ 146 miljoen. GOPAX was de eerste cryptocurrency-uitwisseling die zowel de ISO/IEC 27001-certificering als de K-ISMS-certificering verwierf in 2017, om een geregistreerde Virtual Asset Service Provider in Zuid-Korea te worden. Dit is misschien wel het meest opvallend aan het bedrijf. Zuid-Korea wordt beschouwd als een van de meest actieve cryptocurrency-markten in Azië.

Ondanks het ook enkele van de strengste voorschriften hanteert. Zoals blijkt uit de recente beslissing van toezichthouders om voor het eerst een groen licht te geven voor een op digitale activa gericht fonds, is het land toch de thuisbasis van een levendige cryptocurrency-scene. Over Digital Currency Group kan gezegd worden dat het durfkapitaalbedrijf onlangs aangekondigd heeft dat het gemachtigd is om tot $ 750 miljoen aan aandelen van Grayscale Bitcoin Trust te kopen.

Dit wordt beheerd door zijn volledige investeringsmanager Grayscale. In maart had Digital Currency Group plannen aangekondigd om de aankopen van GBTC-aandelen op te voeren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.