DeFi-dynastie? De broers van de medeoprichter van Synthetix onthullen een blockchain-gameproject

Een nieuw game-project van de broers van Synthetix-mede-oprichter Kain Warwick bevat DeFi- en NFT-elementen.

Een nieuw op blockchain gebaseerd gameproject genaamd Illuvium is er al in geslaagd om steun te krijgen van grote industry backers – een ontwikkeling die gedeeltelijk te danken is aan het feit dat Illuvium mede-oprichters Kieran en Aaron Warwick de broers zijn van de mede-oprichter van gedecentraliseerd  financieringsplatform (DeFi) Synthetix, Kain Warwick.

Op vrijdag kondigde Kain in een tweet aan dat “na twee jaar van druk” zijn broers aan de wereld een blockchain-gebaseerd spel onthulden.

Kieran Warwick verduidelijkte in een interview met CoinTelegraph dat het ontwikkelingswerk pas sinds september aan de gang is, en dat de “twee jaar” verwijst naar de tijd dat Kain Kieran had lastiggevallen om fulltime opnieuw in cryptovaluta te gaan.

“Ik ben vertrokken in 2016 om een ​​startup in de voedingsindustrie te vinden, [en] achteraf gezien misschien niet de beste beslissing,” gaf Kieran toe.

Ondanks de late opname beloven de weinige middelen die aan het publiek worden vrijgegeven, al een titel met talloze invloeden.

Kieran zei:

“De twee genres waar we de meeste inspiratie uit hebben gehaald, zijn RPG’s om te verzamelen (zoals Pokemon) en Auto Battlers (zoals Teamfight Tactics of Dota Underlords). Wat de esthetiek betreft, gaan we voor een gestileerd gevoel dat ergens tussen de manga-stijl van RPG en meer hyperrealistische games”

De gameplay zal ook enkele unieke wendingen bevatten door gebruik te maken van een yield farming-programma voor het native ILV-token, en door NFT’s in te zetten op innovatieve manieren die de strategie achter het verzamelen van game-assets kunnen beïnvloeden.

“Fusiemechanisme wordt gebruikt door ons, waarbij drie Illuvial NFT’s door de gebruiker worden verbrand om een ​​krachtigere Illuvial NFT te maken. Dit mechanisme is gebruikelijk in Auto Battlers, maar door slimme contracten te gebruiken om het slaan en branden te controleren, hebben we meer zekerheid geïntroduceerd voor verzamelaars en spelers.”

De Warwick broers brengen een uitgebreid ecosysteem met zich mee, terwijl de ambitie groot is. Ondanks dat hij pas recentelijk fulltime in cryptovaluta is getreden, zegt Kieran dat hij geen onbekende is in concepten als liquiditeitspooling, aangezien hij momenteel ‘zwaar deelneemt aan DeFi in meer dan 50 projecten’

Bovendien zijn enkele van de grootste namen van DeFi en gaming vroege supporters. Kieran zei dat “zes van de beste DeFi-oprichters” hebben geïnvesteerd in Illuvium’s pre-seed ronde – vermoedelijk inclusief Kain.  Illuvium zal ook worden gebouwd met behulp van een schaal-2-schaaloplossing van Immutable, de ontwikkelingsstudio achter het populaire NFT-kaartspel Gods Unchained.

Kieran zegt dat hij hoopt deze verbindingen te gebruiken om een ​​game-ervaring te creëren die spelers sterker maakt.

“Een van de meest frustrerende ervaringen als gamer is dat je je meer een consument van een game voelt dan een deelnemer, en hoewel veel gamestudio’s dit de afgelopen jaren hebben verbeterd door meer controle aan hun community’s te geven, is er geen manier om het niveau van gemeenschapseigendom te hebben dat we gaan bieden in de traditionele gamingwereld.”

Kieran zei dat Illuvium zal worden bestuurd door een DAO, om dit eigendom van het community te garanderen, waardoor spelers gameplay-tweaks en balancering kunnen regelen. Bovendien zal een deel van het geld van de resultaten van high-stakes, winner-take-all “Leviathan” arena-gevechten worden toegewezen aan een kluis die wordt beheerd door de DAO, evenals andere vergoedingen.

Hoewel zelfs een gamedemo “een paar maanden” duurt en het liquidity mining-programma op zijn vroegst in maart gepland staat, is het 15-man team van Illuvium vastbesloten om een ​​product af te leveren op een markt waarvan zij denken dat het uiteindelijk de standaard zal worden.

“Wij geloven dat reguliere gamers de mogelijkheid zullen zien om te migreren naar toestemmingsloze platforms waar ze echt de volledige game kunnen bezitten.”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.