DeFi-hub en NFT-marktplaats gelanceerd door crypto-uitwisseling OKEx

Met de introductie van DeFi Hub voert wereldwijde crypto-uitwisseling OKEx haar inspanningen op het gebied van gedecentraliseerde financiële (DeFi) op. De DeFi Hub is een gedecentraliseerd ecosysteem voor digitale activa met een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s). De crypto-spot en derivatenbeurs lanceerde zijn DeFi Hub met twee initiële tools, NFT Marketplace en DeFi Dashboard.

Zo werd bekendgemaakt volgens een aankondiging van donderdag. Gebruikers kunnen met de NFT Marketplace hun eigen NFT’s munten om te verkopen tegen een royaltyvergoeding die is vastgesteld door de maker. NFT’s van andere ondersteunde platforms zoals OKExChain zullen door gebruikers geïmporteerd kunnen worden naar de OKEx NFT Marketplace. Hier kunnen gebruikers de non-fungible tokens kopen, verkopen of verhandelen zonder dat OKEx hierbij kosten in rekening brengt.

Om de nieuwe DeFi Hub te gebruiken, moet je een verbinding met OKEx Wallet hebben. Deze wallet is een gedecentraliseerde wallet met meerdere ketens die door de exchange wordt aangeboden als browserextensie. Aan gebruikers wordt met deze wallet een holistisch beeld van hun gedecentraliseerde activa geboden over grote blockchain-netwerken en -protocollen met een DeFi Dashboard-functie.

Lennix Lai, directeur van OKEx, onderstreept de noodzaak van een uitgebreid systeem voor de snelgroeiende NFT-markt. Lai zei dat DeFi Hub ernaar streeft de acceptatie van non-fungible tokens met de NFT Marketplace te versnellen. Hij voegde eraan toe ook verheugd te zijn om DeFi Dashboard te lanceren om de broodnodige verbeteringen aan te brengen in de visualisaties van cryptocurrency-portfolio’s van hun gebruikers.

NFT’s zijn aantoonbaar unieke representaties van digitale en fysieke goederen. Deze worden op grote schaal gebruikt als een nieuwe manier om digitale kunst te maken. De waarde van NFT’s wordt bepaald door de eetlust van de kopers, omdat deze nonfungible zijn, in tegenstelling tot een reguliere valuta. En in de NFT-wereld is een prijskaartje van zeven cijfers voor digitale kunst niet ongewoon.

NFT-marktplaatsen worden de nieuwe grens met de groeiende vraag naar deze nieuwe vorm van digitaal eigendom. Los van binnen het crypto-ecosysteem, ook in de brede technologiewereld. Alibaba, de Chinese e-commercegigant, lanceerde vorige maand een NFT-marktplaats waar houders van handelsmerken tokenized licenties voor hun intellectuele eigendom kunnen verkopen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo