DeFi-hype is net begonnen, zegt de oprichter van Neo

De hype rond DeFi is niet aan het verdwijnen en is nog maar net begonnen, zei Neo-oprichter Da Hongfei tijdens een livestream op China’s Hub op 25 september.

 

Da zei dat DeFi in slechts een paar jaar een proces heeft gecreëerd dat traditionele financiering honderden jaren kostte om te perfectioneren. DeFi-projecten experimenteren nu met allerlei financiële producten en diensten. Hij voegde toe dat:

 

“Kredietverlening, gedecentraliseerde beurzen, verzekeringen en allerlei soorten derivaten toe nemen in DeFi. De eerste DeFi-infrastructuur heeft een solide, goede start, en nu is het tijd dat er steeds meer applicaties worden gebouwd en geïnnoveerd op DeFi. ”

 

Volgens Da heeft DeFi tal van nieuwe mogelijkheden in de financiële arena gebracht, waaronder het creëren van een nieuw type activa waarmee gebruikers op elk moment toegang hebben tot contanten. DeFi, zei Da, zal een aanzienlijke impact hebben op het toekomstige economische leven. Hij voorspelt dat mensen in de toekomst geen banken meer nodig zullen hebben omdat ze zich tot DeFi-diensten wenden. En dit scenario is mogelijk al aan de gang. Met China als voorbeeld zei Da:

 

“Chinezen hebben dit min of meer gedaan, waarschijnlijk met banken, zaken met Alipay en WeChat, in ieder geval dit soort financieel gedrag zonder naar de bank te gaan.”

 

Da, en Binance mede-oprichter He Yi, onthulden in de livestream dat Neo en Binance actief bezig zijn met DeFi-applicaties. Een van die applicaties is Flamingo, een interoperabel, full-stack DeFi-protocol dat is gebouwd op de Neo-blockchain. Het stelt gebruikers in staat om deel te nemen als handelaars, stakers en liquiditeitsverschaffers. Binance heeft aangekondigd dat het Flamingo heeft opgenomen in zijn lanceringspool op 23 september. Beiden zijn ook van plan de DeFi-infrastructuur verder uit te bouwen.

 

Zoals Cointelegraph eerder meldde, onderzoekt de door de staat goedgekeurde openbare blockchain van China naar het bouwen van een regelgevend compliance-platform dat wereldwijde DeFi-toepassingen en overheidsvoorschriften kan overbruggen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.