‘DeFi zal de komende vijf jaar beter presteren dan Bitcoin’, zegt Dan Morehead, CEO van Pantera Capital

Volgens Dan Morehad, CEO van Pantera Capital, heeft DeFi meer kansen om de komende vijf jaar 100x te groeien dan Bitcoin.

Dan Morehead, CEO en oprichter van investeringsmaatschappij Pantera Capital, is ervan overtuigd dat DeFi de komende vijf jaar beter zal presteren dan Bitcoin.

In een recent interview met Cointelegraph wees Morehead erop dat ondanks de slechte prestaties van Pantera’s altcoin-fondsen in 2019, de situatie de afgelopen maanden is omgeslagen door de explosieve groei van gedecentraliseerde financiële protocollen en tokens.

Eind augustus was het digitale activa-fonds van Pantera tot nu toe gestegen met 123%. “De wereld is wakker geworden met DeFi en het kapitaal is de ruimte ingestroomd”, zei hij.

Volgens de fondsbeheerder heeft Bitcoin zichzelf al bewezen als digitaal goud en een effectieve opslag van rijkdom. Daarom gelooft hij dat het opwaartse potentieel relatief beperkt is.

“Het kan misschien oplopen tot een miljoen (…) maar dat is echt de rand van de mogelijkheid, want je krijgt een getal dat $ 20 biljoen is, alwaar het geld op aarde slechts $ 100 biljoen is”.

Aan de andere kant staat DeFi nog in de kinderschoenen en wordt het grotendeels ondergewaardeerd gezien het potentieel om de traditionele financiële sector te ontwrichten – derhalve het enorme potentieel voor waardering. Hij zei:

“Het is veel waarschijnlijker dat de hele DeFi-ruimte de komende vijf jaar 100x hoger wordt dan bij Bitcoin.”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.