DeFi

Heb je al eens gehoord van DeFi? Dit is namelijk een belangrijk fenomeen binnen de cryptowereld waar steeds meer mensen gebruik van gaan maken. Het is de afkorting van Decentralized Finance, wat verwijst naar een ecosysteem van alle financiële applicaties die zijn gebouwd op de netwerken van de blockchain. Het kan verschillende voordelen opleveren en maakt het mogelijk om zonder derde partij transacties uit te voeren.

Wanneer je gaat investeren is het daarom verstandig om te gaan kijken naar de mogelijkheden. Onderstaande informatie geeft jou alle achtergrondkennis die nodig is om te kunnen beginnen.

Met DeFi heb je volledige controle

Voordat er gekeken wordt naar de mogelijkheden, moet de belangrijkste vraag beantwoord worden: Wat is DeFi? Zoals gezegd staat het voor Decentralized Finance. Het netwerk van de blockchain draait op financiële applicaties. In feite verwijst het naar de beweging die als doel een open source netwerk wil behouden.

Hierdoor wordt het financiële ecosysteem transparant en voor iedereen toegankelijk, zonder dat er controle van buitenaf plaats hoeft te vinden. Als gebruiker behoud je hierdoor de volledige controle. Alles gebeurt namelijk met behulp van Peer-to-Peer en gedecentraliseerde apps (dApps). DeFi

Verschillende voordelen door de decentralisatie

Het hebben van een DeFi coin brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt namelijk altijd eenvoudig toegang tot verschillende financiële diensten. Zelfs mensen die er normaal gesproken geen gebruik van kunnen maken, kunnen hierop meedraaien. Dit komt doordat er geen controle is van een centrale bank. Wanneer je bijvoorbeeld geen lening kunt krijgen via een bank kun je vaak wel een lening in de vorm van crypto krijgen. Dit zijn de DeFi coins. Daarbij zijn de kosten zo laag, dat je er uiteindelijk zelf ook nog een winst aan zou kunnen behalen. Je hoeft namelijk alleen de munten met rente terug te betalen en profiteert van de enorme prijsschommelingen die crypto met zich meebrengt.

De toekomstmogelijkheden

Daarbij is zo gebouwd dat er nieuwe financiële markten, producten en diensten kunnen ontstaan. Voor de toekomst kan Decentralized Finance dus ook weer voor nieuwe ontwikkelingen zorgen in het dagelijks leven en hoeft het niet allemaal meer digitaal plaats te vinden. Alle gegevens worden opgeslagen op een blockchain, waardoor de zogenoemde ‘single points of failure’ weggehaald kunnen worden.

Alles sluit hierdoor naadloos op elkaar aan en censuur en het buitensluiten van diensten wordt hierdoor onmogelijk gemaakt. DeFi crypto kopen kan daarom ook voor de toekomst veel mogelijkheden met zich meebrengen.

Aansluiten bij een exchange

Maar wat zijn DeFi coins dan precies en hoe herken je ze? In principe is vrijwel alles een DeFi coin. Je kunt namelijk met zowel de bekendere als minder bekende cryptomunten aan de slag gaan. Hiervoor moet je aangesloten zijn bij een DeFi exchange. Zodra je bij deze exchange aangekomen bent en een account aangemaakt hebt, kun je gaan kijken naar de beste DeFi coins. Hierbij kan het om de hoge winsten gaan die ermee behaald kunnen worden. Defi trading

Doordat de bekende munten vaak al een hoog bedrag met zich meebrengen kan het aantrekkelijk zijn om deze met een rente uit te lenen. Voor de lener brengt dit ook weer een winst met zich mee. Voor beide partijen kan het daardoor voordelen opleveren.

De functies spelen een rol

De beste DeFi coins zijn ook afhankelijk van de functies die je ermee uit wilt voeren. Zo kun je bijvoorbeeld als kredietverstrekker aan de slag gaan of zelf de cryptomunten lenen. De onmiddellijke afwikkeling van transacties zorgt ervoor dat het vele malen sneller gaat dan bijvoorbeeld een bank. Daarbij zijn er geen controles en ben je verzekerd van een terugbetaling met rente. Als kredietverstrekker gaat jouw saldo omhoog en als lener heb je wellicht de mogelijkheid om het bedrag voor jezelf te verhogen, waardoor je de winst in eigen bezit kunt houden. Een DeFi exchange verlaagt daarbij het risico voor beide partijen en alles gebeurt op basis van overeenkomsten.

DeFi crypto kopen zorgt er ook voor dat je te maken krijgt met de smart contracts. Dit zijn de contracten met voorwaarden die voor beide partijen gelden. Je kunt het zien als de voorwaarden die je moet ondertekenen bij een lening bij de bank, maar dan gedigitaliseerd. Voor beide partijen is er daardoor altijd voldoende zekerheid om mee te werken.

Advertentie

300x250