Devs dumpen oude ‘Ethereum-killers’ voor DeFi, NFT’s en nieuwere ketens: rapport

Devs schakelen hun inspanningen over naar DeFi omdat het een groter deel van de cryptomarkt in beslag neemt.

Software-ingenieurs en ontwikkelaars verleggen hun aandacht langzaam van laag-één blockchains die ooit ‘Ethereum-killers’ werden genoemd, naar het steeds groter wordende aantal nieuwe gedecentraliseerde financiële protocollen.

Een Blockchain Development Trends rapport van februari door venture capital firm Outlier Ventures suggereert dat ontwikkelaars hun focus verleggen van Ethereum-rivalen.

De bevindingen bevestigen dat Ethereum de afgelopen twaalf maanden het meest actief ontwikkelde blockchain-protocol blijft, gevolgd door Cardano en Bitcoin. Op de vierde plek springen in het jaar van de openbare lancering, is het gedecentraliseerde bestandsopslagproject Filecoin.

Het rapport merkte op dat hoewel sommige nieuwe platforms zoals Polkadot, Cosmos en Avalanche een toename van de ontwikkelaarsactiviteit zien, veel van de traditionele Ethereum-concurrenten een afname van de kernontwikkeling zien.

“Ethereum-killers Tron, EOS, Komodo en Qtum zien een afname van de belangrijkste ontwikkelingsstatistieken”

Het rapport verklaarde dat op Ethereum gebaseerde DeFi-platforms de ruimte stormenderhand veroverden in 2020 en dat ze een toename van de ontwikkelaarsactiviteit hebben gezien, waarbij Aave en Balancer de meeste groei lieten zien.

Naast deze twee waren Maker, Gnosis en Synthetix de meest actieve projecten, terwijl twee andere onlangs gelanceerde DeFi-protocollen ook een hoge vlucht namen in termen van ontwikkelaarsactiviteit.

“SushiSwap en Yearn Finance, beide gelanceerd in 2020, groeiden snel naar en buiten de ontwikkelingsactiviteit en omvang van de meeste andere DeFi-protocollen.”

Tijdens het hoogtepunt van de DeFi boom halverwege 2020, toonde Santiment-onderzoek aan dat Maker, Synthetix, Band Protocol en Augur de belangrijkste DeFi-platforms op het gebied van ontwikkelingsactiviteiten waren.

DeFi was niet de enige groeisector, aangezien de activiteit in de NFT (niet-vervangbare token) en Metaverse-projecten zoals virtuele werelden, verzamelobjecten, gaming en cryptokunst ook een marktbrede belangstelling zag.

Er werd opgemerkt in het rapport dat Decentraland ontwikkelingsactiviteiten had die vergelijkbaar waren met die van sommige belangrijke blockchain-technologieën zoals Stellar en Algorand, en hoger dan die van enkele van de meest populaire DeFi-protocollen zoals Uniswap en Compound.

Om de gegevens te genereren, analyseerden de onderzoekers Github-repositories en commits, waar ontwikkelaars code-updates, verbeteringen en voorstellen indienen.

Ethereum blijft echter over het algemeen nog steeds de koning, met 14% meer ontwikkelaarsactiviteit dan zijn naaste rivaal, Cardano, en bijna het dubbele van dat van Bitcoin in termen van commits.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo