Search
Close this search box.

Deze week wordt NewYorkCityCoin, met de zegen van gekozen burgemeester Eric Adams, gelanceerd

Met het door de gemeenschap geleide voorstel dat wordt goedgekeurd door de verkozen burgemeester van New York, Eric Adams, wordt NewYorkCityCoin (NYCCoin) op donderdag gelanceerd. CityCoins, hetzelfde bedrijf dat MiamiCoin (MIA) heeft gelanceerd, heeft de op New York gerichte cryptocurrency gelanceerd. Voor het mogelijk maken van slimme contracten en het uitgeven van zijn coins, maakt het project gebruik van het Stacks-protocol dat bovenop de Bitcoin (BTC) blockchain is gebouwd.

Nadat Adams vorige week donderdag had verklaard dat hij een CityCoin voor NYC wilde hebben, zoals in het geval van Miami, tweette CityCoins dinsdag dat het de NYCCoin-mining deze week activeerde. Maandag volgde Adams deze post op door te posten dat ze blij zijn burgers te mogen verwelkomen in de wereldwijde thuisbasis van Web3. Verder rekenen ze op technologie en innovatie om hun stad vooruit te helpen, volgens Adams.

Op 2 november werd Adams gekozen tot burgemeester van New York City en zal begin 2022 de touwtjes in handen nemen. De 61-jarige Adams is een sterke crypto-aanhanger en heeft gezworen zijn eerste drie salarissen in Bitcoin te accepteren. Hij heeft bovendien gepleit voor crypto onderwijs op lokale scholen. Adams zei zondag op CNN’s State of the Union dat de scholen geopend moeten worden om de technologie te onderwijzen, om deze nieuwe manier van denken te onderwijzen.

De commissarissen van Miami stemden om fondsen te accepteren in de stad, die waren gegenereerd met MiamiCoin. Ondanks de goedkeuring van Adams op de sociale media, merkte CityCoins echter op dat het nog officieel moet samenwerken met de regering van New York. Op de website van CityCoins staat dat CityCoins zoals NYCCoin basisinitiatieven zijn. Gemeenschappen kunnen hun burgemeester aanmoedigen om de gereserveerde schatkist van de stad te claimen en het geld te gaan gebruiken, naarmate deze gemeenschappen rond CityCoins groeien.

New York heeft toegang tot een bewaarwallet die 30% van alle NYCCoin-mijnbeloningen bevat, als de stad ermee instemt om samen te werken met CityCoins. Voor het ondersteunen van alle initiatieven die de stad nodig acht, kan het geld worden gebruikt. Het geld van de MiamiCoin zal gaan naar crypto-educatie, het financieren van kansarme gemeenschappen en programma’s om de risico’s van klimaatverandering te verminderen, heeft Francis Suarez, de burgemeester van Miami, verklaard.

Voor het ontvangen van nieuwe CityCoins-tokens, kunnen NYCCoin-gebruikers de coin ontginnen door STX-tokens door te sturen naar het slimme contract op Stacks. 70% van de mijnbeloningen gaan hierbij naar gebruikers die hun CityCoins vergrendelen en “stacken” of staken.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.