Search
Close this search box.

Deze week zijn dit de 5 punten om in Bitcoin te kijken. Een nog grotere daling in de moeilijkheidsgraad van BTC mining?

Nadat een weekeind van solide winsten eindigde met een daling van investeringen, begint Bitcoin (BTC) een nieuwe week op bekend terrein. Automatisch vraag je jezelf af van wat ons nu staat te wachten. De grootste cryptocurrency vertoont tekenen van kracht, maar oude weerstandsniveaus blijven op hun plaats. Met nog een rally tot bijna $ 36.000 op zak. Het zijn ingewikkelde omstandigheden nu.

Zo is er de aanhoudende migratie van miners, terwijl velen zijn gealarmeerd door de bijbehorende prijsactie. De meest nauwkeurige voorspellingstools van Bitcoin moeten ook een echte test doorstaan. Bulls kunnen eindelijk iets te vieren hebben, nu de fundamenten eindelijk tekenen van leven vertonen. Met betrekking tot BTC/USD houdt Cointelegraph rekening met de volgende vijf factoren, deze week.

Olievete en aandelenrecords

Doordat de S&P 500 zeven opeenvolgende dagen nieuwe all-time highs heeft gezien, is het deze week weer een griezelige stemming in de stijl van “Roaring Twenties” op de grote markten. Deze aandelenindex is de afgelopen weken steeds hoger geduwd door bemoedigende economische gegevens uit de Verenigde Staten en het aanhouden van interventies van de Federal Reserve.

CIO voor kerninvesteringen bij het in Nederland gevestigde AXA Investment Managers, Chris Iggo, vatte samen dat de markten zijn geprijsd voor de voortzetting van een scenario dat niet beter kan worden geconstrueerd. Iggo’s notitie werd geciteerd door Bloomberg. Olie, die nu centraal staat in een andere OPEC+-productiereeks, vormt een interessante wending.

OPEC+-productiereeks is zelf aan het winnen, maar wekt zorgen over hoeveel brandstof er in augustus beschikbaar zal zijn. Naar het schijnt, is het aandelenverhaal de waarschijnlijke drijfveer voor de toekomst, nu de Amerikaanse dollar stabiel is. Traditioneel helpt dit scenario de prijsactie van Bitcoin.

Nog steeds moeilijkheden voor de fundamentals

Dit weekeind heeft Bitcoin waarschijnlijk de grootste daling in moeilijkheid ooit gezien. Echter, zelfs dat is misschien niet genoeg om het schip stabiel te houden. De daling van zaterdag verslaat met 27,94% gemakkelijk alle voorgaande. Dit weerspiegelt de invloed van de Chinese strijd tegen de mining op het Bitcoin-netwerk. De volgende aanpassing kan echter een nog grotere daling laten zien, volgens gegevens van monitoringbron BTC.com.

Om de ware toestand van het netwerk weer te geven, is het moeilijk te zeggen hoeveel de metriek moet dalen. Omdat moeilijkheidsaanpassingen alleen kunnen worden geschat voordat ze daadwerkelijk plaatsvinden en er veel kan veranderen in elke moeilijkheidsperiode van twee weken. Voor veel huidige en potentiële deelnemers is mining nu aanzienlijk economisch aantrekkelijker door de laatste daling.

Meer miners kunnen zo in de komende 13 dagen beginnen te werken, waardoor de hash-snelheid wordt verhoogd. Dit zal op zijn beurt dus misschien de noodzaak om de moeilijkheidsgraad veel verder te verminderen, verlagen. En mogelijk heeft al een ommekeer plaatsgevonden, blijkt uit een blik op de hash-snelheidsactiviteit van de afgelopen dagen. Hierbij is een piek van meer dan 90 exahashes per seconde (EH/s) te zien versus dieptepunten van 83 EH/s vorige week.

Echter, Bitcoin is, op het moment van schrijven, op weg om zijn moeilijkheidsgraad met nog eens 28,68% te verlagen. Het populaire Twitter-account Dilution-proof maakte een opmerking zondag over de grafiek van de BTC-mining moeilijkheidsgraad. Dilution-proof zei dat na de recordbrekende -27,9% moeilijkheidsaanpassing van zaterdag, de moeilijkheidsgraad van Bitcoin nu vergelijkbaar is met de niveaus na de halvering van vorig jaar.

Dilution-proof zei verder dat de prijs echter +263% hoger zit. En dat dit illustreert hoe ongelooflijk winstgevend BTC-mining is geworden voor efficiënte miners.

Beperking op $ 36.000 voor BTC-prijsactie

De timing van de moeilijkheidsgraad was in ieder geval goed. De Bitcoin-prijsactie kreeg een welkome boost, toen de moeilijkheidsgraad eenmaal binnen was, en klom terug naar de bovengrens van zijn handelsbereik. BTC/USD zag gedurende de rest van het weekeind weinig weerstand en voegde ongeveer 5% toe voordat hij terugkeerde. Nu rijst de vraag wat het enthousiasme verder zou kunnen bederven.

Nu kunnen twee beruchte moving averages (MA’s) de komende dagen de beste vriend van de bears zijn, voor de populaire analist Rekt Capital. Vorige maand zag BTC/USD een “death cross” -gebeurtenis, zoals Cointelegraph meldde. Er wordt verwezen naar een gebeurtenis die traditioneel als een bearish signaal wordt beschouwd, de 50-daagse MA-overgang onder de 200-daagse MA.

“Death crosses” hebben in werkelijkheid niet altijd tot prijsverliezen geleid, maar hun reputatie blijft dit jaar stevig. Als Bitcoin, die momenteel boven de spotprijs zweeft, een van beide MA bereikt, kan de huidige prijssterkte nu een voorproefje krijgen van de realiteit. Rekt Capital legde zondag uit dat zodra BTC $ 36000 kan wissen, de volgende grote weerstand het gebied van $ 38000 zal zijn.

Rekt Capital gaf ook aan dat dit niet alleen de Range High is van het macro-consolidatiebereik waarin Bitcoin zich nu bevindt. Echter, in dat gebied zullen de twee $ BTC Death Cross EMA’s (50 blauw en 200 zwart) waarschijnlijk ook als samenvloeiende weerstand fungeren, volgens Rekt Capital. Maandag waarschuwde Trader Crypto Ed ondertussen dat het terrein van het weekeind uiteindelijk weer verloren zou gaan.

Met het argument dat de markt juiste opnieuw testen van lagere niveaus nodig had om een echte bullish heropleving aan te wakkeren, gaf hij aan dat volledige terugkeer eraan komt. Vanuit hoogtepunten van $ 35.900 corrigeerde BTC/USD naar $ 34.000, een niveau dat op het moment van schrijven nog steeds standhoudt.

Bulls kunnen niet ondersteund worden door volume

Voor degenen die naar één klassiek marktkenmerk keken, namelijk volume, was de weekeindrally verdacht. Het volume dat de winsten ondersteunde, bleef laag, ondanks het snelle tempo ervan. En zo stond vanaf het begin betrouwbaarheid van de winsten en vermogen om zichzelf te onderhouden in het geding.

CryptoQuant, de on-chain monitoring service, merkte maandag op dat de volumes nog steeds afnemen, wat wijst op een gebrek aan interesse van grote potentiële kopers. Het bedrijf zei in een blogpost dat zowel de instroom als de uitstroom met het handelsvolume in de markt opdrogen. Walvissen lijken zichzelf rustig te houden want er is niet veel actie bij hen te bespeuren, volgens CryptoQuant.

Het on-chain monitoring bedrijf legde verder uit dat duwen naar welke kant ook van de markt, een grote kans zou hebben om een relatief grote reactie op de prijs uit te lokken. Willy Woo, statisticus, merkte zaterdag echter een onmiddellijke stijging op in Bitcoin-entiteiten die grote hoeveelheden BTC bevatten. Dit is een klassiek signaal dat walvissen geïnteresseerd zijn. Na de neerwaartse aanpassing van de moeilijkheidsgraad, vond het plaats.

Ook andere beleggersprofielen, met name het zogenaamde “Rick Astley”-type, of hodler of last resort, maken gebruik van de reserve Bitcoin-voorraad, zoals Cointelegraph meldde. Woo merkte naast aanvullende ondersteunende gegevens op dat volgens de heer Astley shorters verlies zullen lijden.

Langzaamaan keert het beleggersvertrouwen terug

Belangrijk hierbij om te weten is, wat het niveau van bearishness is van de gemiddelde Bitcoin-marktdeelnemer nu. De Crypto Fear & Greed Index beantwoordt de vraag traditioneel. En het is misschien niet zo erg, als je de metingen van deze week moet geloven. Fear & Greed bereikte op maandag de hoogste score in bijna drie weken, 29/100. BTC/USD was, de laatste keer dat dit gebeurde, op weg naar de lokale top van juni boven $ 41.000.

Om sentimentschattingen voor cryptocurrency-markten te leveren maakt Fear & Greed gebruik van een aantal factoren. En helpt zo te identificeren wanneer activa tegen een specifieke prijs overgekocht of over verkocht zijn. De bullish toppen van Fear & Greed hebben de neiging om 95/100 of meer te bereiken. Zo blijft er voldoende ruimte over voor Bitcoin om te groeien voordat “extreme hebzucht” binnenkomt en een nederlaag veroorzaakt.

Op 22 juni namelijk, zag de index dieptepunten van 10/100, “extreme angst” dus, voordat hij weer herstelde.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.