Diem Facebook crypto

Een van de meest controversiële cryptocurrency projecten ooit, Libra, is nu terug als een minder bedreigende versie – Diem. Vorig jaar voelde de hele crypto-markt rimpelingen van opwinding toen de Amerikaanse social media-gigant Facebook, Inc plannen aankondigde om de industrie te betreden. Op dat moment probeerde het platform een gedurfde entree te maken met zijn toegestane op blokketen gebaseerde betalingssysteem en stabiele munt die Libra wordt genoemd. De verhuizing zou een revolutie teweeg hebben gebracht in het overmaken van geld en Facebook en zijn partners op de begane grond van de op een blokketen gebaseerde digitale betalingssector hebben gepositioneerd.

Het project bleek echter iets meer te zijn dan politici en wetgevers bereid waren te accepteren. De Libra zag om verschillende redenen een onmiddellijke regelgevende push-back. Regelgevers spraken hun bezorgdheid uit over de gevolgen van de uitgifte van valuta door for-profit technologiebedrijven. Sommige wetgevers geloofden dat deze manoeuvre hen te veel macht zou geven door deze platforms te injecteren in de wereldeconomie en de geopolitiek.

Regelgevers waren toen nog niet klaar…

De zorgen van de wetgevers raken al snel een koortsige toonhoogte. Met name het Comité van de Financiële Dienst van het Huis hield vorig jaar een hoorzitting over deze kwestie. Tijdens de hoorzitting namen de leden van het congres om de beurt de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, onder vuur. Zij spraken hun zorgen uit, variërend van verkiezingsinmenging tot desinformatiecampagnes van buitenlandse regeringen.

Diem – Mark Zuckerberg @ House Financial Services Committee hearing (AP Photo/Andrew Harnik)
Diem – Mark Zuckerberg @ House Financial Services Committee hearing (AP Photo/Andrew Harnik)

Er waren ook zorgen over de indeling van dit nieuwe type valuta en welke tak van de overheid toezicht zou houden op de operatie. Het was gemakkelijk om te zien dat Facebook het vertrouwen miste om de lancering van de Libra te laten doorgaan zoals die is. Wetgevers stopten zelfs alle verdere Libra-discussies totdat ze een beter begrip van het project konden krijgen.

Het oorspronkelijke Libra-concept

Het oorspronkelijke concept van de Libra was het lanceren van een stabiele munt, ondersteund door een mand met activa. De stalmunt zou stabieler zijn dan alle andere fiatvaluta’s en zou wereldwijd als ruilmiddel kunnen worden gebruikt. Het oorspronkelijke plan zag Libra in grote lijnen vergelijkbaar met andere cryptocurrency’s zoals Bitcoin, maar met fundamentele verschillen die bedoeld waren om het stabieler te maken en minder een speculatief activum.

Toen het Libranetwerk voor het eerst onder de aandacht van de markt werd gebracht, stond er een dreamteam van financiële bedrijven klaar om het project te ondersteunen. Bedrijven zoals Mastercard, PayPal, Stripe en Visa beloofden allemaal activa in te zetten om de Libramunt te ondersteunen. Helaas hebben deze financiers het project begin dit jaar verlaten vanwege alle onzekerheid over de regelgeving en de slechte pers die Libra heeft ontvangen.

Wat is er anders aan Diem?

Diem is meer dan alleen een hernoeming van de Libra. De ontwikkelaars achter dit concept besloten dat het het beste was om de plannen voor Libra te wijzigen om het goedkeuringsproces van de regelgeving te versnellen. De naamsverandering maakt deel uit van deze wijzigingen. De ontwikkelaars besloten dat de Libra naam niet meer gepast was omdat deze gekoppeld was aan een eerdere iteratie van het project.

Een van de belangrijkste veranderingen die zich voordeden toen Libra Diem werd, was de verkleining van Facebook in de vergelijking. Wetgevers willen organisatorisch onafhankelijk zijn van het social media netwerk als het project ooit genoeg vertrouwen wil krijgen om goedkeuring van de overheid te krijgen. Het project heeft onlangs zijn white paper herzien met als doel de rol van Facebook te verminderen.

Diem

Een andere belangrijke wijziging die in deze update plaatsvond was een fundamentele verschuiving in het algemene doel van het project, Oorspronkelijk werd Libra gezien als een alternatief voor het huidige economische systeem. In essentie was Libra in concurrentie met de wereldwijde fiatmarkt. Nu neemt Diem de concurrentie weg. Diem is ontworpen als een compliment, niet als een vervanging voor binnenlandse valuta zoals de USD

Als onderdeel van deze overgang naar ondersteuning van beide bestaande door de overheid gesteunde valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar en de euro, zal Diem nu als een enkele, aan de dollar gekoppelde, stabiele munt op de markt komen. Deze munt is gepland voor een lancering in 2021 als de regelgeving tijdig wordt goedgekeurd. De ontwikkelaars zijn dan van plan om in de loop van de tijd andere stabiele munten met één enkele munt uit te geven. Uiteindelijk, en pas nadat de regelgevers het idee hebben goedgekeurd, zou een stabiele munt met meerdere valuta’s in beeld komen.

Voordelen van Diem

Diem brengt een aantal belangrijke voordelen voor de markt en voor de individuele gebruikers. De penning zou het voordeel hebben dat hij onmiddellijk kan worden overgenomen. De lancering van Diem zou een nieuw tijdperk in het gebruik van cryptokronen inluiden. Facebook heeft miljarden wereldwijde gebruikers die allemaal ineens cryptocurrency gebruikers zouden worden. De effecten van zo’n snelle uitrol zouden helpen om massa’s mensen te informeren over de eindeloze voordelen van de blokketentechnologie.

Innovatie

Dit enorme netwerk van gebruikers zou ook tal van ontwikkelaars naar het platform trekken. Dapp-ontwikkelaars zouden Diem kunnen gebruiken om nieuwe en opwindende fintech-toepassingen te creëren die direct toegang zouden hebben tot een enorme menigte potentiële gebruikers. Ontwikkelaars zouden dan hun applicatie kunnen aanpassen en aanpassen, afhankelijk van de wereldwijde feedback die ze van het Diem netwerk krijgen.

Snelle transacties

Diem is snel. Zowel consumenten als bedrijven kunnen met behulp van dit netwerk direct goedkope, zeer veilige transacties uitvoeren. Facebook-gebruikers kunnen binnen enkele seconden internationale betalingen versturen. Deze flexibiliteit en vrijheid kunnen helpen om Diem in slechts enkele weken tijd tot een belangrijke wereldwijde valuta te maken.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

Hoe werkt Diem

Diem combineert de transparantie en veiligheid van blockchain met de deelname en het wereldwijde bereik van Facebook’s netwerk van platformen. Iedereen op dit netwerk zou de mogelijkheid krijgen om veilige wereldwijde transacties over de hele blokketen uit te voeren.

Diem Blockchain

Als onderdeel van deze voordelige aanpak zal Diem gebruik maken van een op maat gemaakte blokketen. Deze blokketen werd van de grond af aan gebouwd om de behoeften van miljarden netwerkgebruikers te bedienen. Interessant is dat Facebook deze blokketen meer dan een jaar lang in het geheim heeft gebouwd, voordat het concept van de Libra in het openbaar werd aangekondigd. De Diem-blockchain fungeert als de technische basis van de token en het instrument voor het controleren van transacties en eigendom.

Novi-portefeuille

De Novi-portefeuille is een ander aspect van het Libraconcept dat sterk is veranderd. De originele Novi portemonnee kreeg de naam Calibra originaly. Deze digitale portemonnee werd deze zomer vrijgegeven, maar werd teruggeschroefd toen de ontwikkelaars besloten om wijzigingen aan te brengen in de mogelijkheden en het ontwerp van de portemonnee. De originele portemonnee was ontworpen om alleen Libramunten op te slaan. De nieuwe Novi uitvoering van het platform doet veel meer.

In lijn met de nieuwe inclusieve aanpak van Diem, kunnen Novi portemonneehouders meerdere valuta’s opslaan. De portemonnee zal grote fiat- en digitale valuta’s ondersteunen. Interessant is dat deze stap wordt gezien als een manier om de toezichthouders te kalmeren en laat zien dat het bij Diem gaat om het bevorderen van de gehele digitalisering van de economie en niet alleen om een Facebook-overname.

Eenvoudige integratie

Het beste aan het Diem-project is de eenvoudige integratie in het dagelijks leven van de gebruikers. Ontwikkelaars hebben veel dingen aan de Calibra-portemonnee veranderd om deze taak te volbrengen. Een constante die echter helemaal niet veranderde was de wens van het team om Novi op te nemen in zowel het Facebook Messenger- als het WhatsApp-netwerk.

Diem Associatie

De vereniging Diem is oorspronkelijk in november 2019 gelanceerd als de Libravereniging. Deze vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd in Zürich, Zwitserland. Het doel van de groep is om alles wat te maken heeft met de goedkeuring van de Libra te bevorderen. Concreet bestaat de groep uit 27 andere bedrijven en nonprofits die het doel delen om de technische en financiële voordelen van het platform te promoten.

Interessant is dat de laatste Novi-uitvoering van de groep ook Facebook als lid heeft verwijderd. De dochteronderneming van het platform, Novi, blijft een kerndeelnemer van de groep. Deze stap moet de wetgever helpen om beter te begrijpen dat Facebook en Diem twee aparte bedrijven zijn die volledig onafhankelijk van elkaar opereren.

Diem Dollar

De Diem-dollar neemt de rol over van de belangrijkste nutsmunt en cryptocurrency voor het netwerk. Dit unieke financiële instrument is in licentie gegeven door de Zwitserse autoriteit voor toezicht op de financiële markt (FINMA). Als zodanig is de penning in overeenstemming met de internationale regelgeving op protocollair niveau. Hierdoor krijgen de gebruikers van Diem functies als consumentenbescherming.

Mogelijke effecten van Diem

Diem heeft de potentie om het cryptografisch landschap meer te veranderen dan enig ander project tot nu toe. Het netwerk van Facebook omvat miljarden gebruikers. Het bieden van deze wereldwijde gemeenschap direct toegang tot blockchain diensten is revolutionair in vele aspecten. Ten eerste zou het de manier waarop geld wereldwijd wordt verstuurd voor alle gebruikers van het netwerk kunnen veranderen. Facebook-gebruikers zouden geen gebruik meer maken van geldovermakingsdiensten of geldtransferbedrijven om internationaal waarde te versturen

Daarnaast zou de integratie ook de marktplaats van Facebook naar nieuwe hoogten duwen. De Facebook marktplaats blijft een groeiende adoptie zien. Gebruikers kunnen via dit netwerk gemakkelijk items van andere lokale gebruikers zoeken, verkopen en kopen. In zijn huidige vorm concurreert het Facebook netwerk direct met lokale verkoopplatformen zoals Craigslist. De toevoeging van een veilige betaalmethode zou het gebruik tot nieuwe hoogten stimuleren. Gebruikers zouden ook artikelen kunnen kopen die niet lokaal beschikbaar zijn met meer vertrouwen.

Carpe Diem

Diem is van plan de dag aan te grijpen met de nieuwste versie. De verwijdering van Facebook is zeker om sommige regelgevers te sussen. Echter, het is iedereen’s gok als wetgevers zijn klaar om te zien voorbij de Facebook-aansluiting en zich te concentreren op de verdiensten van het project nog niet. In beide gevallen heeft Diem de potentie om de crypto en de internationale financiële markten tegelijkertijd een nieuwe vorm te geven. Om deze redenen zal Diem een zware strijd blijven voeren tot de officiële startdatum.

Er zijn ook twee betrouwbare exchanges Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk crypto verhandeld worden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.