Digitale valuta van de Centrale Bank door Hong Kong opgenomen in fintech-strategie

Met digitale valuta’s van de Centrale Bank (CBDC), zowel voor de detailhandel als voor de groothandel, die zijn opgenomen in het innovatiepakket voor digitale financiering, heeft de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) haar “Fintech 2025”-strategie gepubliceerd. Naar verluidt zullen CBDC’s een rol spelen in het doel van het stadsbestuur om tegen 2025 een alomvattende acceptatie van digitale financiering te bevorderen.

Via een release die dinsdag is uitgebracht, werd deze fintech-strategie onthuld. De HKMA heeft onthuld dat het haar onderzoeksinspanningen zou opvoeren om de bereidheid van Hong Kong te verzekeren om CBDC’s te laten zweven zowel retail- als groothandel. Voor wat betreft haar plannen voor digitale valuta’s van de Centrale Bank. De HKMA werkt samen met de Bank for International Settlement om onderzoek te doen naar een digitale Retail valuta versie van de Hong Kong-dollar, volgens de aankondiging.

Naar verluidt wordt met dit onderzoek de risico’s, voordelen en mogelijke gebruiksscenario’s van een e-HKD-valuta onderzocht. Het zal blijven samenwerken met de Chinese Centrale Bank aan grensoverschrijdend gebruik van het digitale valuta-elektronische betalingsproject (DCEP) van de Chinese Centrale Bank, verklaarde de HKMA ook.

En dat Hong Kong op zoek was naar uitbreiding van pilotstudies voor de digitale yuan van de PBoC werd inderdaad door Cointelegraph gemeld in mei. Ook maakt de HKMA ondertussen deel uit van een consortium van Aziatische Centrale Banken die werken aan een digitale valutabrug van meerdere Centrale Banken.

Op een vergelijkbare samenwerking tussen Hong Kong en Thailand om grensoverschrijdende CBDC’s te creëren op basis van gedecentraliseerde grootboektechnologie, bouwt het project voort. In de fintech-strategie van Hong Kong is het uitgebreide CBDC-onderzoeksplan een van de vijf belangrijkste aandachtspunten. Ervoor zorgen dat de banken van de stad digitale financieringstechnologie omarmen, zijn onder meer andere gebieden.

En om de geplande fintech-uitbreiding te ondersteunen, tegelijkertijd een robuuste data-infrastructuur creëren. Met het door de overheid geleid beleid wil Hong Kong ook zijn uitgebreide fintech-revisie ondersteunen. En tegelijkertijd wil Hong Kong de basis leggen om geschoolde arbeidskrachten te ontwikkelen voor het nieuwe digitale financiële paradigma. Hong Kong is ook in beweging om de toegang tot cryptocurrencies te beperken, tegen de achtergrond van zijn uitgebreide fintech-focus.

In mei heeft het Financial Services and Treasury Bureau van de stad een beleidsvoorstel uitgebracht waarin de regering wordt opgeroepen de cryptohandel te beperken tot gekwalificeerde investeerders met wallets ter waarde van tenminste $ 1 miljoen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo