Search
Close this search box.

Directeur Centrale Bank van Canada zegt dat de bank CBDC eerder zou kunnen lanceren dan verwacht

Plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Canada en hoofd van het onderzoek bij de fintech- en crypto-afdeling van de bank, Timothy Lane, beweerde dat de digitale valuta van de Centrale Bank van Canada, of CBDC, eerder dan verwacht gelanceerd zou kunnen worden. Lane leverde zijn opmerkingen in een interview, dinsdag, over de benadering van de Bank of Canada van digitale betalingssystemen.

Volgens Lane gaat de voorspelde daling van door COVID-19 aangedreven contante transacties sneller dan de bank eerder had verwacht. Dit zou de bank ertoe kunnen aanzetten om eerder een CBDC uit te geven dan oorspronkelijk gepland. Lane zei dat in februari zij twee scenario’s hebben geïdentificeerd waarop zij voorbereid zouden willen zijn.

Een daarvan was het verdwijnen van de acceptatie van contant geld, en de tweede was de opkomst van digitale valuta. Volgens Lane hebben zij in de afgelopen negen maanden ontwikkelingen gezien die eruitzien alsof ze in de richting gaan van sommige van die dingen, die eerder zouden gebeuren dan verwacht. De laatste opmerkingen van de plaatsvervangend gouverneur suggereren dat de Bank of Canada haar standpunt in de richting van een CBDC verschuift.

De Bank of Canada publiceerde in oktober een rapport waarin de belangrijkste CBDC-gerelateerde risico’s werden geschetst. De bank zei dat ze “zorgvuldig moet overwegen hoe CBDC zal worden geaggregeerd en gebruikt” om ervoor te zorgen dat een CBDC een veilige, efficiënte betalingsmethode is. Lane ga in februari aan dat er geen dwingende reden was voor de Bank of Canada om een ​​digitale gek te lanceren.

Hij verklaarde dat het “goed bediend zal worden door het bestaande betalingsecosysteem”. Ondanks de toename van digitale betalingen als gevolg van de COVID-19-pandemie en de vooruitgang van China met de digitale yuan, hebben een aantal landen over de hele wereld een afwachtende houding tegenover CBDC’s aangenomen. Landen zoals de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Rusland.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.