Search
Close this search box.

Senior director gezocht bij Ripple voor gesprekken met Centrale Banken over digitale valuta

De betaaldienstverlener die gebruikmaakt van digitale valuta XRP, Ripple, is op zoek naar een expert op het gebied van Centrale Bank digitale valuta of CBDC. Volgens een onlangs geplaatste vacature door Ripple, is het bedrijf op zoek naar een senior director voor gesprekken met Centrale Bank. De nieuwe senior director zal zich richten op het ondersteunen van CBDC-initiatieven met het realtime brutovereveningssysteem van Ripple, XRP Ledger.

Ripple wil met deze nieuwe positie zijn CBDC-strategie met Centrale Banken vaststellen, relaties en projecten opbouwen. Verder staat in de vacature dat zij wereldwijd Centrale Banken willen opleiden. De functie vereist meer dan 10 jaar ervaring in technologieverkoop of accountbeheer over verkoop aan grote financiële instellingen of Centrale Banken.

De bedoelingen van Ripple om zijn technologie te implementeren voor het ontwikkelen van CBDC’s wordt herbevestigd met de plaatsing van deze laatste vacature. Ripple publiceerde in september 2020 een CBDC-gerelateerd bericht, waarin het zijn eigen betaalnetwerk RippleNet prees. Volgens het bericht is RippleNet een noodzakelijke tool voor het mogelijk maken van de interoperabiliteit tussen wereldwijde CBDC-initiatieven.

De senior director of global operations bij Ripple, Emi Yoshikawa, beweerde in augustus dat XRP niet zal concurreren met CBDC’s, maar juist complementair is. Het is tot zo ver niet duidelijk als Ripple wel of niet betrokken is bij een van de lopende CBDC’s pilots. Echter, het bedrijf is wel in contact geweest met bepaalde wereldwijde Centrale Banken. Naar verluidt had Ripple in mei 2020 een geheime vergadering met de Centrale Bank van Brazilie voor het bespreken van institutionele kwesties.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.