Search
Close this search box.

Dit weekeind worden cryptokopers op eToro geconfronteerd met mogelijke beperkingen

eToro, multi-activa makelaardij, heeft een waarschuwing afgegeven aan gebruikers die het komende weekeind Bitcoin en andere cryptocurrencies willen kopen. Het in Israël gevestigde bedrijf zei dat klanten te maken kunnen krijgen met mogelijke beperkingen. Door uitdagingen in de mogelijkheid van het platform om kooporders te ondersteunen. Dit volgens een e-mail die naar klanten is gestuurd en zoals woensdag door Bloomberg werd gemeld.

Door complicaties die voortvloeien uit een gebrek aan marktliquiditeit, zei het bedrijf dat ze beperkingen kunnen opleggen aan klanten die cryptocurrency-activa willen kopen. Een tijdelijk maximaal blootstellingsbedrag per cryptovaluta-activum per klant, kan ingesteld worden door de makelaardij. Volgens een kopie van de online geplaatste brief bestaat ook de mogelijkheid dat het plaatsen van nieuwe kooporders tijdelijk opschort wordt.

Als gevolg van ongekende omstandigheden in de markt kunnen spreads op cryptocurrency-activa ook groter zijn dan normaal. Omdat de vraag van nieuwkomers naar digitale activa toeneemt. eToro heeft 380.000 nieuwe accounts geopend doordat gebruikers op het platform de afgelopen weken enorm zijn gestegen. Volgens Bloomberg’s rapportage is het handelsvolume in cryptocurrency 25 keer hoger dan in januari 2020.

Handelaren in leveraged cryptocurrency-posities gaven zondag te kennen dat er oneerlijkheid in het spel was toen hun posities abrupt werden gesloten vanwege extreme marktvolatiliteit. De verstoring van de diensten is namelijk ook naar hun overgeslagen. Klanten worden nu als zodanig gewaarschuwd dat het makelaardij platform verdere wijzigingen in hun cryptocurrency-aanbod binnenkort kan aanbrengen.

Een eToro-woordvoerder vertelde aan CoinDesk door een e-mail dat hun ervaring met de cryptorally van 2017 betekent dat ze de mogelijke gevolgen van extreme volatiliteit op cryptomarkten begrijpen. En dat zij ervoor willen zorgen dat hun klanten de mogelijke risico’s volledig begrijpen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.