Dit zijn de vijf punten waarmee deze week in Bitcoin rekening moet worden gehouden; BTC-prijs begrenst $4K wekelijkse winsten

Na het sluiten van een wekelijkse kaars waarin het nog eens $ 4000 winst boekte, verrukt Bitcoin (BTC) stieren als het een nieuwe week ingaat. Echter, kan de oudste cryptocurrency standhouden? Het sentiment was gemengd in het weekend. Omdat de Bitcoin-prijs een groot deel van de voorgaande zeven dagen heeft doorgebracht met het raken van lokale hoogtepunten, en daarna weer er vanaf dalen.

Zaterdag en zondag bleken uiteindelijk precies waar de stieren op hadden gewacht, want Bitcoin passeerde meerdere weerstandslijnen en ging door naar $ 45.000. Stieren zijn nu zelfverzekerd met het gevoel dat er van alles beschikbaar is. Echter, ze zijn zich bewust van het feit dat in Bitcoin alles kan gebeuren. Dit zijn de vijf factoren die de BTC-prijsactie de komende dagen kunnen beïnvloeden.

Voor de infrastructure bill is dinsdag de dag

Op maandag hangt, net als vorige week, het spook van de Amerikaanse wetgevers boven de cryptocurrency-industrie. De wet wordt informeel de infrastructure bill genoemd. Het blijft een hevig debat oproepen en zal naar verwachting dinsdag in stemming worden gebracht. Er bevindt zich een cryptocurrency-probleem van $ 30 miljard dat probeert de belastingverplichtingen voor bedrijven te herzien, binnen de wet van $ 1 biljoen.

Binnen de industrie is dit het dat furore heeft gemaakt. In de mate dat zelfs Amerikaanse senatoren amendementen hebben ingediend om de taal van het wetsvoorstel te veranderen. Marktdeelnemers accepteren nu dat het crypto-element in ieder geval onder de aandacht van alle betrokkenen is gebracht. Nu de deadline van dinsdag hoog opdoemt, zelfs als de uitkomst niet zo gunstig is.

Sam Bankman-Fried, CEO van uitwisselingsplatform FTX, sprak zich zondag uit over het wetsvoorstel in een reeks tweets. De CEO gaf te kennen dat het eerste dat crypto hier moest doen, was ervoor zorgen dat Washington wist dat er een bepaling in het wetsvoorstel was die verduidelijking nodig had. Dat is gelukt, volgens Bankman-Fried. Hij gaf aan dat Washington nu goed op de hoogte is.

De markten kunnen gevoelig blijven voor geruchten en algemene speculaties over de wet totdat deze onveranderlijk is vastgelegd. Want er is weinig anders te doen dan te wachten. Elke pushback vanuit de cryptocurrency-sfeer zou constructief moeten zijn, was de conclusie van Bankman-Fried. Hij vervolgde dat echter fundamenteel het belangrijkste op dit moment is, niet dat crypto zijn stem laat horen.

Bankman-Fried legde uit dat er met redelijke, te goeder trouw compromissen naar voren moet worden gekomen. En dat er duidelijk gemaakt wordt dat dit het doel is, volgens de FTX CEO.

Dieptepunt in vier maanden periode bereikt door goud

De algemene macro-omgeving biedt een gemengd beeld voor Bitcoin, het papierwerk niet in beschouwing genomen. Nadat een vroege dip voor edelmetalen maandag met een knal begon, zijn aandelen niet indrukwekkend. Het zou een manier kunnen zijn om de dip op cryptomarkten te verklaren. Zo daalde goud scherp en zag het zelfs een kaarslontje naar $ 1686 voordat het herstelde

Terwijl goud begonnen was op $ 1.763. Het edelmetaal profiteerde van verliezen van vrijdag en bereikte het laagste niveau sinds eind maart. Bitcoin-voorstanders waren er snel bij om de spot te drijven met de markt. Hoewel ze traditioneel profiteerden van de goudprijs en vice versa. Anthony Pompliano, investeerder en podcast-host, merkte op dat de inkrimping van de marktkapitalisatie van goud in het komende decennium in realtime bekeken gaat worden.

Het zal achteraf zo duidelijk zijn, besloot Pomp. Met de bedoeling dat het tij nog zou kunnen keren, merkten anderen de correlatie op tussen de outperformance van Bitcoin en de voortgang van de Amerikaanse senaat.

Weerstand verslagen door BTC-prijsactie

Tot ergernis van beren overal, heeft met name Bitcoin in die context de afgelopen dagen griezelig goed gepresteerd. Op Bitstamp werd in het weekend naar een hoogte van boven $ 45.400 geduwd. Dit markeerde een keerpunt voor een relatief bescheiden correctie naar ongeveer $ 43.500. Dit niveau vormde nog steeds een focus, op het moment van schrijven. BTC/USD verzegelde hierbij een wekelijkse kaars van bijna $ 4.000.

Rekt Capital, handelaar en analist, vatte samen dat BTC deze week volledig een doorbraak uit een reeks van meerdere maanden bevestigde. De 200-daagse EMA een lange termijn meter voor het beleggerssentiment, werd door BTC terug geclaimd als ondersteuning. De 21-weekse EMA, een beproefde Bull Market-indicator, is door BTC ook opnieuw getest als ondersteuning. Volgens Rekt Capital is het daarom een geweldige week geweest.

Bitcoin had het grootste deel van de afgelopen week moeite om vooruitgang te boeken. Daarom maakten experts zich zorgen over deze gemiddelden. De omvang van de steun/weerstand die heeft plaatsgevonden, wordt nu getoond met een blik op de koop- en verkoopniveaus onder handelaren op Binance bijvoorbeeld. Terwijl verkopers zich hoger boven de hoogtepunten van zondag hebben gevestigd, is het niveau van $ 41.500 stevige ondersteuning geworden.

Michaël van de Poppe, medehandelaar en CoinTelegraph-bijdrager, voegde toe dat het een goede groene week is voor de markten. Hij zei zeer geïnteresseerd te zijn om te zien of de komende week weer een groene week wordt. Of dat er een gezonde correctie plaatsvindt voor Bitcoin en Ethereum, volgens Van de Poppe.

Recordstijging van meerdere maanden voor moeilijkheidsgraad

Terwijl zowel de hash-snelheid als de moeilijkheidsgraad een snelle opwaartse vooruitgang zien, gaat het feest deze week zeker door onder de Bitcoin-fundamentals. Schattingen van de hash-snelheid laten nu de hardware-toewijding aan Bitcoin duidelijk boven de 100 exahashes per seconde (EH/s) zien. Na waarden van tussen twee en drie cijfers te hebben gewisseld.

De 105 EH/s-waarde van maandag is meer dan 20 EH/s boven de laagste punten van juni en ongeveer 63 EH/s onder de hoogste punten ooit. Over drie dagen staat de moeilijkheidsgraad op het punt zichzelf te overtreffen en meer dan 7% te stijgen. Eind juli werd het voor het eerst in tweeënhalve maand positief bijgesteld. De versterkende cryptomining opstelling wordt door beide fundamenten aangeduid.

Terwijl het ondersteund wordt door ontheemde cryptominers uit China die naar nieuwe jurisdicties verhuizen en hardware die eveneens ergens anders naartoe wordt verscheept. Het gedrag werd sinds half juli geanalyseerd door statisticus Willy Woo analyseerde. En hij gaf commentaar op de relatie tussen stijgende fundamentals en spotprijs. Woo noemt het de “prijs volgt hash rate” mantra.

Hij legde verder uit dat fundamentals geen korte termijn prijs voorspellen. Echter, als er genoeg tijd is, keert koersvorming terug naar fundamentals, volgens Woo. BTC/USD heeft nu een prijsschatting van meer dan $ 53.000, voegde een begeleidende grafiek die het afnemende BTC-aanbod ontleedt, toe.

‘Extreme hebzucht’ al in het vizier van de markt

Voor degenen die wedden op een aanhoudende stijging zou ondertussen de correlatie tussen prijs en marktsentiment meer reden tot ongerustheid kunnen betekenen. In het weekend veranderde de Crypto Fear & Greed Index snel in “hebzucht”. Terwijl het slechts enkele dagen geleden in “neutraal” gebied verkeerde.

Voor het samenstellen van een index voor cryptocurrency als geheel tussen 0 en 100, waarbij 100 maximale hebzucht is, houdt de Fear & Greed Index rekening met een aantal bronnen. In de loop van de week steeg BTC/USD met een relatief bescheiden $ 5.500. Toch bereikte zondag de Index 74, wat grenst aan “extreme hebzucht”.

Vince Prince, investeerder en analist, reageerde op het tempo van de veranderingen dat het een buitengewone hoogte van drie maanden is. In lijn met de prijs kwam een correctie en op maandag staat Fear & Greed weer op 65. Deze waarde duidt nog steeds aan op ‘hebzucht’. Er verschijnen scores van 95/100 tijdens de piek van bullruns. Deze zone is gelijk aan de daaropvolgende dalingen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.