Door de timing van zijn veranderende BTC-sentiment, staat Guggenheim CIO onder vuur

Scott Minerd, CIO van Guggenheim, heeft de wenkbrauwen doen oprijzen op sociale media. Dit kwam door zijn schijnbare verschuiving van bullish naar bearish en weer terug aan weerszijden van een SEC-aanvraag over een investering van een half miljard dollar in BTC. Nadat ongeveer $ 500 miljoen aan BTC op 31 januari van Coinbase naar een reeks privéportefeuilles was verplaatst, werd de waarneming gedaan.

Dit komt overeenkom met een bedrag en ingangsdatum in een SEC-aanvraag door Guggenheim Funds Trust. Minerd haalde de krantenkoppen op 21 januari, voordat de indiening plaatsvond. Toen gaf hij als tip mee dat BTC een volledige terugval zou ervaren naar het 20.000-niveau. Verder dat het onwaarschijnlijk was dat het vóór 2022 hoger zou komen.

Op 27 januari zei hij in een interview met Bloomberg Television dat de institutionele vraag naar Bitcoin niet hoog genoeg was om het boven de $ 30.000 te houden. Minerd heeft echter sinds 31 januari zijn high-end prijsschatting voor Bitcoin aanzienlijk verbreed. Bovendien heeft hij in een interview met CNN op dinsdag beweerd dat Bitcoin het potentieel heeft om $ 600.000 te bereiken. Hij baseert dit op de schaarste en de waarde van goud.

Gebaseerd op onderzoek en analyse door Guggenheim Partners, was dit hoger dan zijn schatting van december. Toen suggereerde Guggenheim dat Bitcoin op de lange termijn een redelijke prijs van rond de $ 400.000 zou kunnen bereiken. Velen trokken naar Twitter en Reddit om de schijnbaar tegengestelde uitspraken van Minerd te benadrukken, evenals de timing en betekenis hiervan.

Omdat zij er zeker van waren een grote tegenstrijdigheid in het publiekelijk verkondigde sentiment te hebben waargenomen. En dat het wellicht bewust Guggenheim voordeel zou opleveren. Hoewel er geen bewijs is dat Minerd niet alleen reageert op snel bewegende gebeurtenissen in de cryptocurrency-markten, noemden sommigen het manipulatie en anderen ‘FUD’.

Op Twitter zei gebruiker Asher68W het al die tijd aangegeven te hebben. Deze Twitter-gebruiker gaf verder aan dat Guggenheim in december begon met het kopen van Bitcoin. Minerd beïnvloedde BTC negatief in de media om de prijs laag te houden totdat hij klaar was met kopen, toen de prijs in januari toenam, volgens Asher68W. Guggenheim Partners is een financiële dienstverlener van $ 275 miljard.

Het bedrijf heeft de beslissing genomen om openbaar te investeren in Bitcoin met de indiening van een SEC-wijziging in november 2020. Hierin zou $ 500 miljoen worden toegewezen voor een investering in Grayscale Bitcoin Trust. Er werd niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar van Guggenheim Investments, de wereldwijde vermogensbeheerdivisie van Guggenheim Partners.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.