Search
Close this search box.

Doordat 1.700 medewerkers gratis aandelen krijgen, is de COIN-aandelenreferentieprijs van Coinbase vastgesteld op slechts $ 250

Vooruitlopend op de langverwachte directe notering van Coinbase op de beurs woensdag, hebben de COIN-aandelen van de grote Amerikaanse beurs Coinbase van Nasdaq een referentieprijs van $ 250 ontvangen. De prijs ligt ver onder de huidige FTX-pre-handelsprijs van $ 600, zij het op een dun 24-uursvolume van minder dan $ 4 miljoen.

In plaats van een beursgang wordt de beurs openbaar via een directe notering, wat betekent dat de referentieprijs geen directe indicator is van de marktkapitalisatie van het bedrijf. Het impliceert simpelweg een waardering van $ 65 miljard. Dit is lager dan andere schattingen, die tussen $ 68 miljard en $ 120 miljard zitten.

De referentieprijs werd gecreëerd vanwege het feit dat “COIN recentelijk niet heeft gehandeld op een markt voor private plaatsingen, verklaarde de Nasdaq-aankondiging. Ook dat de referentieprijs eerdere transacties weerspiegelt maar werd vastgesteld in overleg met de financiële adviseurs van Coinbase. De aankondiging maakte duidelijk dat de referentieprijs niet de openingsprijs weerspiegelt.

Volgens de Nasdaq-aankondiging moet er rekening mee gehouden worden dat de referentieprijs GEEN biedprijs is en niemand aandelen tegen die prijs heeft gekocht of verkocht. En dat de openbare openingsprijs zal worden bepaald op basis van koop- en verkooporders in de openingsveiling op Nasdaq. Dit is de eerste significante directe notering op de Nasdaq.

De openingsprijs lag gemiddeld volgens CNBC ongeveer 37% boven de referentieprijs. Dit vergeleken met de vijf belangrijke directe noteringen die hebben plaatsgevonden op de New York Stock Exchange namelijk Spotify, Slack, Palantir, Asana en Roblox. De openingsprijs van Coinbase zou boven $ 340 komen, met een waardering van ongeveer $ 90 miljard, door deze trend te volgen.

Met het Coinbase-pre-listingcontract CBSE dat momenteel rond $ 600 handelt op de FTX-beurs, zou de handelsprijs nog hoger kunnen stijgen. Dit komt neer op een premie van 140% boven de referentieprijs. De financiële verklaring van het eerste kwartaal van 2021, die suggereert dat de inkomsten stegen tot $ 1,8 miljard, was een andere indicator die een sterke eerste dag suggereerde.

Dit leverde het nettoresultaat op tot $ 800 miljoen, wat hoger is dan de $ 32 miljoen die in dezelfde periode vorig jaar werd geregistreerd. Coinbase verraste, in de aanloop naar de Nasdaq-notering, alle 1.700 fulltime werknemers door ze elk 100 aandelen te geven, ter waarde van $ 25.000 tegen de huidige referentieprijs. Het “dankjewel” -geschenk van 25 maart is een vrijblijvende schenking.

Dit betekent dat deze medewerkers hun aandelen direct kunnen verkopen nadat de aanbieding morgen openbaar wordt gemaakt. Deze aandelen komen bovenop de 105.510 aandelenopties die de afgelopen jaren zijn uitgedeeld aan werknemers van de Ierse tak van Coinbase.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.