Doordat Elon Musk zegt dat hij samenwerkt met devs om ‘efficiëntie te verbeteren’, stijgt DOGE

Elon Musk tweette de vorige week dat hij samenwerkt met de Dogecoin-ontwikkelaars om de efficiëntie van de cryptocurrency te verbeteren. Het is zijn nieuwste uitstapje naar cryptomarkten waarbij hij verklaart samen te werken met Doge-ontwikkelaars om de efficiëntie van systeemtransacties te verbeteren. Potentieel veelbelovend, volgens Musk.

Toen klom de prijs met 26% van $ 0,38 vanochtend naar $ 0,48, volgens CoinGecko. Het idee dat Tesla Dogecoin (DOGE) zou kunnen toevoegen als een vorm van betaling, leek gewicht te krijgen door de verwijzing in de tweet naar “efficiëntie”. Nadat op donderdag de CEO opmerkte dat het bedrijf kijkt naar groenere cryptocurrencies die minder dan 1% van de energie van Bitcoin per transactie gebruiken.

Door op te merken dat de marktkapitalisatie van Dogecoin in de onmiddellijke nasleep met $ 10 miljard was gestegen, reageerde TradingView op de tweet van Musk. Om 6 uur ’s ochtends op vrijdag was Dogecoin’s marktkapitalisatie ongeveer $ 49 miljard. Sindsdien is het gestegen tot $ 66,7 miljard, een stijging van bijna $18 miljard. Het nieuws dat Coinbase van plan is om de cult-favoriete memecoin op de beurs te noteren binnen de komende zes tot acht weken zou een andere factor in de prijsstijging kunnen zijn geweest.

Alesia Hass, Coinbase’s chief financial officer, werd gevraagd als beleggers Dogecoin serieus moeten nemen, in een uitzending van CNBC’s Mad Money show op donderdag. Hass antwoordde hierop dat de beurs die beslissing aan haar beleggers moet overlaten. Zij gaf aan dat Coinbase een platform is en ze willen alle activa aanbieden die voldoen aan hun noteringsnormen. Bovendien hopen ze de plaats te zijn waar je alles kunt komen verhandelen wat je maar wilt, volgen Hass.

Groei voor Doge tokens

Verschillende namaak tokens zijn ontstaan door de belangstelling voor DOGE, zoals Shiba Inu (SHIB), Husky (HUSKY) en Akita Inu (AKITA). In 30 dagen steeg Akita Inu 32.933% en bereikte zijn all-time high van $ 0,00002904 op dinsdag 11 mei. Sindsdien heeft de prijs een scherpe klap van 72,6% gekregen tot $ 0,00000787 op vrijdag. Volgens CoinGecko was het handelsvolume binnen 24 uur een groot bedrag van $ 177 miljoen.

De laatste tijd heeft SHIB ook veel aandacht gekregen van particuliere beleggers. Hierbij tonen gegevens van CoinGecko aan dat er voor $ 5,4 miljoen aan SHIB in handen is verhandeld binnen 24 uur. Nadat Vitalik Buterin, Ethereum medeoprichter, grote hoeveelheden van het token weggaf op woensdag 12 mei, kelderde de prijs. SHIBA is nog steeds 12.263% gestegen sinds haar oprichting, ondanks de volatiliteit

Google beeldresultaten beinvloedt door r/dogecoin

Google’s image search rankings zijn collectief gemanipuleerd door gebruikers van subreddit r/dogecoin, om een afbeelding van Doge te tonen wanneer mensen zoeken op “one dollar” op de zoekmachine. Het is een onschuldige grap, gebaseerd op een lang gekoesterde meme en doel voor Dogecoin om $ 1 te bereiken. Je kunt het zelf uittestten, en inderdaad zul je de schattige Shiba daar tussen de greenbacks zien.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.