‘Dure les’: 75 Eth2-validators slashed voor introduceren van een mogelijke chain split-bug

Een bedrijf dat nodes voor Eth2-stakers levert, werd gestraft voor het overtreden van veiligheidsprotocollen bij het streven naar betere prestaties.

Staking infrastructuurprovider Staked zei dat het “een dure les” had geleerd nadat 75 van zijn Eth2-validators op 4 februari uit de uitzetpool waren slashed als straf voor het produceren van concurrerende blokken.

In een verklaring nam Staked de schuld op zich voor het “technische probleem” en zei dat zijn klanten “volledig gecompenseerd” zouden worden. Het bedrijf zal de boete van 18 ETH betalen, wat tegen de huidige prijzen ongeveer $29.000 is.

Een onverwachte reactie op configuratiewijzigingen zorgde ervoor dat verschillende nodes die door Staked werden beheerd, per ongeluk opnieuw werden opgestart, waardoor ze een tweede versie van een eerder ondertekend blok ten onrechte ondertekenden. Dit introduceerde het potentieel voor een splitsing in de Ethereum-blockchain.

Volgens Eth2-statistieken die worden bijgehouden op Beaconcha.in, heeft de snafu bij Staked geresulteerd in het grootste enkele validator-slashing-evenement sinds het Beacon Chain-project op 1 december 2020 live ging. Validator-slashings zijn tot dusverre zelden voorgekomen.

Staked gaf toe dat het fouten had gemaakt bij het nastreven van “technische prestaties boven robuustheid van dubbele ondertekening”, en beschreef het resultaat als “geen goede afweging”.

“We hebben geprobeerd het aantal beacon-nodes op te schalen om betere prestaties te krijgen […] De prestatiewinst die we behaalden waren het extra risico dat we per ongeluk hadden toegevoegd niet waard.”

Staked voegde eraan toe dat er geen klantengelden zijn geschaad door de bug en dat ze de getroffen klanten vergoeden met ETH in de gesneden validators, evenals hun opgebouwde beloningen.

De validators zijn slashed tussen blokken 456892 en 457585, met de officiële reden voor het snijden vermeld als ‘Attestation Violation’.

De verwachting voor Eth2 neemt toe omdat overheersende gasvergoedingen ervoor zorgen dat gewone gebruikers geen transacties kunnen uitvoeren op de Ethereum-blockchain. De bug die momenteel door Staked is geïntroduceerd, dient echter als een herinnering dat er nog aanzienlijk getest moet worden voordat Eth2 kan doorgaan naar de volgende fase van uitgave.

Ondanks de recente schuine streep, is het aantal validators op Beacon Chain – de beginfase van de uitrol van Eth2 – momenteel op een recordhoogte van 91.701. Dit weerspiegelt een winst van 25.000 validators in de afgelopen twee weken.

Met 32 ​​ETH per validator is de totale waarde van Ether opgeslagen in het Eth2 Deposit Contract nu $4,7 miljard.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.