Search
Close this search box.

Econoom zegt dat El Salvador ‘op weg is naar de dood’, salarissen betaald in e-CNY, volgens Shanghai Man

Ondanks recente regelgeving, is het nieuws uit China niet vertraagd. In een regio die hoopt economische waarde te laten groeien door middel van technologie, blijven Enterprise blockchain, digitale valuta’s van Centrale Banken en opstartprojecten een positieve impact hebben.

Voor El Salvador een dodenmars

Deze week ging het debat rond El Salvador verder toen media en functionarissen probeerden de acceptatie van Bitcoin als nationale valuta te verwerken. Er was weinig economisch voordeel, verklaarde JPMorgan en Steve Hanke, John Hopkins University-professor, waarschuwde dat de stap “de economie van het kleine land volledig zou kunnen instorten”.

Wang Yongli, de voormalige vice-gouverneur van de Bank of China, nam een zeer harde aanpak. Yongli stelde dat volatiliteit en een gebrek aan regelgeving of controles, de economie op een weg naar de dood zouden leiden. Dit citaat was een ongewoon directe en kleurrijke verklaring over de kwestie en verscheen in de staatsmedia The Paper op 9 juni.

Productieve mogelijkheden voor crypto-innovatie

Een voormalige gouverneur van de People’s Bank of China, Zhou Xiaoquan, had op 11 juni een paar positieve dingen te zeggen over cryptocurrency als technologie. Hij sprak op een economische top in Shanghai en merkte op dat wanneer de cryptocurrency-innovatie de reële economie dient dat het in China productief kan zijn. Hij bekritiseerde andere landen. Hij verklaarde hierbij dat mensen zich zouden vergissen als ze dachten dat andere landen dezelfde benadering zouden volgen bij het bouwen van financiële diensten.

Hij vond dat er weinig nadruk werd gelegd op de relatie tussen financiële diensten en economische waarde ergens anders in de wereld. Als een van de meest geciteerde economen van het land. Zijn positie is misschien beter dan anderen zouden willen toegeven, op basis van de wilde vertoningen op de Miami Bitcoin-conferentie een paar weken geleden.

Salarissen betaald in e-CNY

Met de eerste gerapporteerde massale betaling van salarissen in Xiong’an gingen China’s e-CNY-tests verder. Xiong’an is een district in de buurt van de hoofdstad Peking. De pilot kreeg steun van een aantal nationale banken en zagen onderaannemers werknemers hun salaris uitbetalen vanuit een digitale portemonnee.

$ 22,6 miljard waard, een industriële blockchain

Met de titel, China Industrial Blockchain Development Status and Trend Report, bracht een overheidsorganisatie op 3 juni een rapport uit. In 2020 werden volgens het rapport 222 industriële blockchain-beleidsregels uitgegeven, werden 12.059 nieuwe blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen goedgekeurd en werden 776 nieuwe blockchain-ondernemingen opgericht.

De huidige marktomvang van de industriële blockchain-sector was ongeveer $ 22,6 miljard US-dollar, wordt ook door het rapport beweerd. China wil graag de controle over het gebied industriële blockchain grijpen. Dit heeft geleid tot deze explosieve groei in de afgelopen jaren.

Slechts 5X zoveel plezier door beperking

Futures-handelaren werden verrast door toonaangevende beurs Huobi die ze beperkten tot slechts 5X hefboomwerking op eeuwigdurende swaps. En nieuwe gebruikers werd de toegang tot de optie geblokkeerd. De handel in futures was altijd al een populair kenmerk van beurzen zoals OKEx en Huobi, vooral de handel in futures met een hoge hefboomwerking.

Of deze nieuwe beslissingen om het risico te beperken schadelijk zullen zijn voor deze grote beurzen, zal interessant zijn om te zien. Want de grote beurzen houden zich nog enigszins aan de regels van de toezichthouder. Om controle tijdens periodes van strengere controle te voorkomen, is het ook mogelijk dat het een kortetermijnoplossing is.

Futures van Singapore

Het in Singapore gevestigde platform SynFutures voltooide een Series A voor $ 14 miljoen, terwijl Huobi de controle op futures-handelaren verscherpte. Polychain Capital leidde de ronde en omvatte namen als Framework Capital, Pantera Capital, Bybit, Kronos Research, WOO Ventures, Wintermute en IOSG Ventures. Een betrouwbare derivatenmarkt wordt door SynFutures opgezet.

Hier kunnen gebruikers posities innemen in activa of alles met een nauwkeurige feed, inclusief Bitcoin, de prijs van goud of zelfs de Bitcoin-hashrate. Het SynFutures-team bestaat uit leden van Matrixport, een app voor financiële diensten die een uitloper was van het enorme Chinese mijnconglomeraat Bitmain. Iets wat veel mensen niet weten, maar nu ken je het hele verhaal.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.