Een analist zegt: Tesla heeft $1miljard winst gemaakt op zijn Bitcoin aankoop

Met de Bitcoin investeringen van Tesla staan ze op het punt om in heel 2020 meer geld te verdienen dan met de verkoop van hun elektrische auto’s, dit meld een analist bij Wedbush Securities. De Amerikaanse elektrische autogigant Tesla heeft een aantal enorme winsten behaald met zijn Bitcoin (BTC) investering, naar verluidt een winst van $ 1 miljard, volgens een nieuw rapport.

Een analist bij Wedbush Securities, een particuliere investeringsmaatschappij in de Verenigde Staten, heeft berekend dat Tesla “ongeveer $ 1 miljard” heeft verdiend in de nasleep van zijn $ 1,5 miljard Bitcoin-investering. CNBC meldt dat Daniel Ives de Bitcoin winst van Tesla schatte op zaterdag in een beleggersnota.

Te midden van de parabolische stijging van Bitcoin om een ​​activum van $ 1 biljoen te worden, zei Ives: “Tesla is op weg om in heel 2020 meer te halen uit zijn Bitcoin-investeringen dan winst uit de verkoop van zijn elektrische auto’s. “Ives merkte op dat de stap van Tesla waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor andere beursgenoteerde bedrijven. Hij schreef “.

Hoewel de Bitcoin investering een bijzaak is voor Tesla, is het duidelijk een goede initiële investering geweest en een trend waarvan we verwachten dat deze de komende 12 tot 18 maanden een golfimpact kan hebben voor andere openbare bedrijven. Ives verwacht echter dat slechts een klein deel van de markt de trend zal volgen, vanwege problemen met de regelgeving:

“We verwachten nog steeds dat minder dan 5% van de beursgenoteerde bedrijven deze route zal inslaan totdat er meer regelgevende doelposten zijn opgesteld rond de cryptomarkt, die duidelijk meer mainstream adoptie begint te krijgen in 2021.”

Tesla kondigde officieel zijn $ 1,5 miljard Bitcoin investering aan als onderdeel van de aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op 8 februari. Het blijft nog steeds onduidelijk hoeveel Bitcoin Tesla heeft gekocht en tegen welke prijs, aangezien het bedrijf deze informatie niet openbaar heeft gemaakt in de aanvraag.

Aangezien Bitcoin in de maand januari  tussen ongeveer $29.000 en $37.000 handelde, zou een investering van $1,5 miljard kunnen betekenen dat Tesla ergens tussen de 40.000 en 51.000 BTC aanhoudt. Volgens de gegevens van de Cointelegraph Bitcoin prijsindex, verhandelt Bitcoin voor $56.239 een stijging van ongeveer 15% de afgelopen zeven dagen.

Eind januari rapporteerde Tesla zijn eerste winst over het heel jaar, waarin staat dat het bedrijf in 2020 $ 721 miljoen verdiende na een verlies van $ 862 miljoen in 2019.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.