Een laag-twee schaaloplossing getekend door NFT’s Double jump.tokyo

Op 25 maart deed de ontwikkelaar van het populaire blockchain-spel My Crypto Heroes, Double jump.tokyo, een aankondiging. Het zal het Immutable X-platform gebruiken om nonfungible tokens, of NFT’s, in al zijn games te slaan en te verhandelen. Immutable X is een laag-twee-oplossing voor de Ethereum-blockchain. Het is gemaakt door het team achter het Gods Unchained-ruilkaartspel, Immutable.

Het doel hiervan is om de acceptatie van NFT te bevorderen door de gaskosten te verlagen en meer dynamische spelmechanica mogelijk te maken. Deze maand wordt de alpha-release gelanceerd voor Gods Unchained en opent kort daarna voor Double jump.tokyo. Ook voor verschillende andere ontwikkelaars, zoals SuperfarmDAO, Illuvium en Mintable.

Verschillende voordelen die speciaal zijn ontworpen voor de NFT-markt, worden geprezen door het platform. Voordelen zoals onmiddellijke handelsbevestigingen, capaciteit voor meer dan 9.000 transacties per seconde en nul gaskosten. Deze voordelen worden bereikt met behulp van een systeem van gebundelde zero-knowledge proofs van Starkware.

Dit betekent dat het platform volledig gedecentraliseerd en beveiligd blijft door het Ethereum-netwerk. Ook betekent dit dat via elke op Ethereum gebaseerde marktplaats NFT’s kunnen worden verhandeld. Robbie Ferguson, de onveranderlijke medeoprichter, legde uit waarom het bedrijf niet de zijketenroute afging.

Hij zei dat zoveel tijd investeren in blockchain-technologie, alleen maar om toevlucht te nemen tot wat neerkomt op het opslaan van activa in een database of een server op iemands laptop, een verspilling van ieders tijd is. En dat het onderhevig is aan tegenpartijrisico’s.

Ryu Matsubara, CEO Double jump.tokyo, legde uit dat de schaalbaarheid van Immutable X het perfect maakte voor NFT-ontwikkelaars. Matsubara voegde eraan toe dat hun games geweldig werk hebben geleverd door miljoenen fans over de hele wereld te betrekken. En dat die fans een geweldige, stabiele, snelle ervaring verdienen. In het afgelopen jaar heeft de explosieve groei van DeFi en NFT’s geleid tot een toenemende vraag naar laag-twee-oplossingen. Dit om de congestie en hoge kosten op het Ethereum-netwerk te omzeilen. Echter, Immutable X is het eerste platform dat specifiek is afgestemd op NFT’s.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo