Een nieuw beleggingsfonds voor Bitcoin-futures ingediend door VanEck bij US SEC

Een nieuw Bitcoin (BTC) futures-beleggingsfonds aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission VanEck, de Amerikaanse investeringsmaatschappij. Het nieuwe “Bitcoin Strategy Fund” zal beleggen in Bitcoin-futures-contracten, volgens een maandag ingediend prospectus. Het zal ook beleggen in gepoolde investeringsvehikels en op de beurs verhandelde producten die blootstelling aan Bitcoin bieden.

Het fonds zal niet rechtstreeks in Bitcoin of andere cryptocurrencies beleggen. Via zijn volledige dochteronderneming die actief is op de Kaaimaneilanden, zal het fonds blootstelling hebben aan bepaalde Bitcoin-futures. Het prospectus merkt op dat de dochteronderneming dezelfde beleggingsdoelstelling als het fonds heeft en zal hetzelfde algemene beleggingsbeleid en dezelfde beperkingen volgen.

Echter, in tegenstelling tot het fonds, zal de dochteronderneming onbeperkt mogen beleggen in Bitcoin-futures. Gregory Krenzer zal de portefeuille van het fonds beheren. Krenzer is plaatsvervangend portefeuillebeheerder voor de VanEck Commodity Index Strategy en hoofd van actieve handel met uitgebreide ervaring in grondstoffen, aandelen van natuurlijke hulpbronnen en opkomende markten.

Sinds 1994 werkt Krenzer bij de Van Eck Associates Corporation en heeft meer dan 25 jaar ervaring op de internationale en financiële markten. Slechts een paar dagen nadat de SEC de goedkeuring van VanEck’s Bitcoin exchange-traded fund (ETF), VanEck Bitcoin Trust, voor de tweede keer dit jaar uitstelde, is de laatste aanvraag gedaan. de beoordelingsperiode wordt met 45 dagen verlengd, omdat de SEC op zoek is naar aanvullende openbare opmerkingen.

De effectentoezichthouder, SEC, heeft talloze pogingen om een Bitcoin ETF te lanceren afgewezen en moet het nog een BTC ETF goedkeuren. Vanaf Cameron en Tyler Winklevoss in 2017 voor het eerst probeerden de SEC-goedkeuring voor een Bitcoin ETF te krijgen. Andere landen zoals Canada zijn ondertussen vooruitgegaan met Bitcoin ETF’s. Hierbij zijn ETF’s van 3iQ en CoinShares ‘Bitcoin ETF in april 2020 live gegaan op de Toronto Stock Exchange.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.